Meret Oppenheim: Ελεύθερο πνεύμα

Φόρο τιμής στην αδάμαστη αντισυμβατική προσωπική της Ελβετίδας σουρεαλίστριας Meret Oppenheim αποτίνει το Kunstmuseum με ένα μεγάλο αφιέρωμα σε ολόκληρη τη δημιουργική πορεία της.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λέμε ότι το όνομά μας είναι η κληρονομιά μας και στην περίπτωση της Meret Oppenheim (1913-1985) αυτό μοιάζει να είναι αλήθεια. Η Ελβετίδα σουρεαλίστρια καλλιτέχνις πήρε το όνομά της από τη Meretlein, το άγριο κορίτσι του δάσους που εμφανίζεται στο μυθιστόρημα «Green Henry» του Ελβετού ποιητή και συγγραφέα Gottfried Keller. Στη διάρκεια της ζωής της παρέμεινε ένα κορίτσι με ελεύθερο πνεύμα που ξεχώριζε στον ανδροκρατούμενο χώρο της τέχνης. Η έκθεση που παρουσιάζεται στο Kunstmuseum της Βέρνης αποτίνει φόρο τιμής στη μεγάλη Ελβετίδα μέσα από 200 σχέδια, πίνακες, γλυπτά, αντικείμενα και κολάζ. Τα έργα δημιουργήθηκαν μέσα σε έξι δεκαετίες και αποτελούν μια γλαφυρή αφήγηση της καλλιτεχνικής πορείας της. Έως 13/2, kunstmuseumbern.ch

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή