Ιστορίες που γοητεύουν από την Paula Rego

Ιστορίες που γοητεύουν από την Paula Rego

Μετά την Tate Britain, τη μεγάλη αναδρομική έκθεση στη σημαντική Πορτογαλίδα ζωγράφο Paula Rego, μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης εικαστικής σκηνής, παρουσιάζει το μουσείο Kunstmuseum Den Haag.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την Tate Britain, το Kunstmuseum Den Haag παίρνει τη σκυτάλη και φιλοξενεί τη μεγάλη αναδρομική έκθεση για το έργο της Paula Rego (1935-). Περισσότερα από 70 κολάζ, πίνακες ζωγραφικής, χαρακτικά και σχέδια από τις αρχές του 1950 μέχρι και τη δεκαετία του 2000 αναδεικνύουν την προσωπικότητα της Πορτογαλίδας καλλιτέχνιδας και αποκαλύπτουν το ευρύ φάσμα των αναφορών της, όπως τους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες της κατά της αδικίας και της δικτατορίας του Σαλαζάρ, τη δέσμευσή της να υπερασπίζεται τους αδυνάμους, τη γυναικεία χειραφέτηση και τη σεξουαλικότητα. Η Rego αφηγούνταν ιστορίες που γοήτευαν, συνδυάζοντας αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία με τα βιώματά της ως γυναίκα, σύζυγος, ερωμένη. Μεγάλωσε στην Πορτογαλία, αλλά σπούδασε στο Λονδίνο, το οποίο και έκανε σπίτι της. Εξελίχθηκε σε μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης ζωγραφικής και το έργο της εκτιμάται πλέον και εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ζει.
Έως 20/3. kunstmuseum.nl

Info: Λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη, η διάρκεια των εκθέσεων ενδέχεται να παραταθεί. Ενημερωθείτε σχετικά από τα sites των μουσείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή