Βιέννη: Οι γυναίκες του Titian

Ο πατέρας του ξαπλωμένου γυμνού και πρωτοπόρος της ιταλικής Αναγέννησης, ο Βενετός Τιτσιάνο, αγαπούσε να αναδεικνύει τη γυναικεία μορφή με κάθε τρόπο. Η έκθεση «Titian’s Vision of Women: Beauty – Love – Poetry» στο Kunsthistorisches Museum μας απεικονίζει όψεις της Βενετίας του 16ου αιώνα όπου η γυναίκα απολάμβανε αυξημένα προνόμια.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκθεση «Titian’s Vision of Women: Beauty – Love – Poetry» αποτελούσε μέρος του αφιερώματος στους Old Masters του Kunsthistorisches Museum, ακολουθώντας τις προηγηθείσες εκθέσεις των Caravaggio και Bruegel. Λόγω πανδημίας, το μουσείο εγκαινίασε την αφιερωμένη στον πρωτοπόρο της ιταλικής Αναγέννησης έκθεση το 2021, παρουσιάζοντας περίπου 60 πίνακες του Τιτσιάνο που προέρχονται από άλλες διεθνείς συλλογές (το Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, τη National Gallery του Λονδίνου, το Λούβρο και το ΜΕΤ της Νέας Υόρκης), καθώς και 30 έργα από το αρχείο της δικής του συλλογής. Ο Τιτσιάνο θεωρείται ο πατέρας του ξαπλωμένου γυναικείου γυμνού στη ζωγραφική, καθώς επίσης εκείνος που ανέδειξε τη γυναικεία μορφή σε διάφορα πλαίσια: αλληγορικό, ιστορικό, μυθολογικό, κ.ά. Το ενδιαφέρον του για τη συγκεκριμένη θεματική σχετίζεται με τις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής στη Βενετία του 16ου αιώνα, όπου οι γυναίκες απολάμβαναν αυξημένα προνόμια και θέσεις, τόσο στην κοινωνικοπολιτική ζωή όσο και στην τέχνη. Έως 30/1. khm.at

Ιnfo: Λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη, η διάρκεια των εκθέσεων ενδέχεται να παραταθεί. Ενημερωθείτε σχετικά από τα sites των μουσείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή