Λονδίνο: Τα “τέρατα” του Francis Bacon στο Royal Academy of Arts

Λονδίνο: Τα “τέρατα” του Francis Bacon στο Royal Academy of Arts

Οι τρομακτικές φιγούρες του Βρετανού καλλιτέχνη Francis Bacon παρουσιάζονται στην έκθεση «Francis Bacon: Man and Beast» που διοργανώνει το Royal Academy of Arts του Λονδίνου.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πάντα ήθελα να παρουσιάσω κάτι ακατέργαστο και άμεσο», είχε δηλώσει ο Francis Bacon (1909-1992) σχολιάζοντας τις παραμορφωμένες ανθρώπινες μορφές του, που αυτή την περίοδο παρουσιάζονται στην έκθεση «Francis Bacon: Man and Beast» στο Royal Academy of Arts του Λονδίνου. Φιγούρες τρομακτικές, σχεδόν αποκρουστικές, τις οποίες ζωγράφισε αφού πέρασε πολλές ώρες στον ζωολογικό κήπο του Regent’s Park παρατηρώντας και σκιτσάροντας τα ζώα. 

Ο γεννημένος στην Ιρλανδία Βρετανός καλλιτέχνης μελέτησε σε βάθος τις ανθρώπινες καταστάσεις και τα συναισθήματα. Θεωρούσε ότι όσο πλησίαζε τα ζώα, τόσο καλύτερα καταλάβαινε την ανθρωπότητα. Τα έργα του, που μοιάζουν με εφιάλτες, βασίζονται στη συμπεριφορά που έδειχναν οι μαϊμούδες και οι πίθηκοι στις συνθήκες περιορισμού τους. 
Έως 17/4, royalacademy.org.uk 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή