Άλπεις: Σαλέ για… λίγους

Τέσσερις υπερπολυτελείς χώροι διαμονής στους πιο κοσμοπολίτικους χειμερινούς προορισμούς των Άλπεων.

5' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Chalet Zermatt Peak

Ελβετία

Άλπεις: Σαλέ για… λίγους-1
© Yves Garneau, © David Birri / www.davidbirri.com

Το Chalet Zermatt Peak δεν είναι ένα ακόμα σαλέ. Βραβευμένο ως το καλύτερο στον κόσμο για το 2020 στα World Ski Awards και τέσσερις φορές ως το κορυφαίο σκι σαλέ της Ελβετίας στην αντίστοιχη διοργάνωση, έχει αποσπάσει πλήθος άλλων διακρίσεων σε διαγωνισμούς που αφορούν την πολυτελή διαμονή, τον τουρισμό και το ντιζάιν.

Αφού διασχίσετε την κοιλάδα Matter, θα φτάσετε στο χωριό Zermatt, στην καρδιά των Άλπεων, και στο εντυπωσιακό αυτό κατάλυμα που παντρεύει την εξωστρέφεια με την ιδιωτικότητα σε έναν αρμονικό συνδυασμό. Στο ισόγειο βρίσκονται το λόμπι και το κέντρο ευεξίας με το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Στον πρώτο όροφο υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια με ιδιωτικές βεράντες, στον δεύτερο όροφο το καθιστικό και η τραπεζαρία – ένας ενιαίος χώρος με τεράστια παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, μεγάλο ανοιχτό τζάκι και ανεμπόδιστη θέα στο χωριό και στα βουνά που το πλαισιώνουν, με πρωταγωνιστή το εμβληματικό Matterhorn, μία από τις ψηλότερες κορυφές των Άλπεων. Όλος ο τρίτος όροφος στεγάζει μία σουίτα με τζακούζι και δωμάτιο-ντουλάπα, ενώ η σοφίτα φιλοξενεί μία ακόμα κρεβατοκάμαρα.

Στο κέντρο ευεξίας του σαλέ θα κάνετε φινλανδική ή σουηδική σάουνα, χαμάμ ή/και τζακούζι και θα απολαύσετε μια εξατομικευμένη εμπειρία θεραπευτικού μασάζ μετά το σκι. Ο βραβευμένος σεφ σχεδιάζει μενού υψηλής γαστρονομίας, προσαρμοσμένα στα προσωπικά γούστα των επισκεπτών. Το δείπνο σερβίρεται στην τραπεζαρία κάτω από τον κρυστάλλινο πολυέλαιο, συνοδεία εξαιρετικών κρασιών από την κάβα του σαλέ.
Οι βραδιές κλείνουν δίπλα στο τζάκι, στη βιβλιοθήκη, στο playroom ή κοιτώντας τα αστέρια από τη γυάλινη οροφή.

INFO
Το Chalet Zermatt Peak απέχει 236 χλμ. (3 ώρες) από το αεροδρόμιο της Γενεύης και 175 χλμ. (3 ώρες) από το αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου. Το αλπικό θέρετρο Zermatt, όπου βρίσκεται, στα σύνορα Ελβετίας και Ιταλίας, προσφέρει μοναδικές φυσιολατρικές δραστηριότητες 365 μέρες τον χρόνο. Τα χιονοδρομικά κέντρα Zermatt-Matterhorn (Ελβετία) και Breuil-Cervinia (Ιταλία) καλύπτουν περισσότερα από 360 χλμ. με διαδρομές για σκιέρ κάθε επιπέδου.

chaletzermattpeak.com


Ferme Fougère

Γαλλία

Άλπεις: Σαλέ για… λίγους-2

Η ανακαινισμένη τετραώροφη αλπική κατοικία πάνω από το χωριό Saint-Gervais-les-Bains καταλαμβάνει 420 τ.μ. και συνδυάζει τη σύγχρονη διακόσμηση με στοιχεία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Η αγροικία του 1825 μεταμορφώθηκε σε πολυτελές σαλέ αξιοποιώντας νέας τεχνολογίας εξοπλισμό και υλικά, ενώ η χρήση παραδοσιακής ξυλείας «υπενθυμίζει» τον ρουστίκ χαρακτήρα της.

Το Ferme Fougère μπορεί να φιλοξενήσει έως 16 άτομα, διαθέτει έξι υπνοδωμάτια, επτά μπάνια, εξωτερικό τζακούζι, σάουνα, επιδαπέδια θέρμανση, TV room, δωμάτιο αποθήκευσης εξοπλισμού για σκι, βάσεις ποδηλάτων κ.ά. Το ευρύχωρο καθιστικό, που καταλαμβάνει σε ύψος δύο ορόφους, και η τραπεζαρία σχεδιάστηκαν για να υποδέχονται μεγάλες παρέες που επιζητούν άνεση και θαλπωρή. Τα τεράστια παράθυρα με ανατολικό προσανατολισμό προσφέρουν θέα σε όλη την κοιλάδα μέχρι το Mont Blanc, ενώ μία ακόμα ξεχωριστή εμπειρία προσφέρει η βεράντα, όπου θα απολαύσετε το αλπικό σκηνικό με ένα ποτήρι κρασί.

Tip: Το σαλέ βρίσκεται κοντά στα χωριά Saint-Gervais-les-Bains και Megève. Όπως προδίδει και το όνομά του, το Saint-Gervais-les-Bains φημίζεται επίσης για τα ιαματικά λουτρά του και έχει παράδοση στις θεραπείες χαλάρωσης και αναζωογόνησης.

INFO
Το Ferme Fougère απέχει 70 χλμ. (1 ώρα και 15 λεπτά) από τo αεροδρόμιο της Γενεύης. Μετά από οδήγηση πέντε λεπτών από το σαλέ, προσεγγίζετε τα λιφτ του Le Bettex. Η περιοχή χιονοδρομίας Evasion Mont Blanc προσφέρει πίστες 500 χλμ. και 125 λιφτ σε υψόμετρο από 1.000 έως 2.350 μ. 

fermefougere.com


The Landscape Lodge

Γαλλία

Άλπεις: Σαλέ για… λίγους-3
© ABIN DURANT

Από την πρώτη στιγμή της άφιξής του, ο επισκέπτης νιώθει οικεία στο The Landscape Lodge. Τα φυσικά υλικά, τα ουδέτερα χρώματα και οι διακοσμητικές επιλογές ισορροπούν ευφάνταστα μεταξύ γαλλικού και έθνικ ύφους. Το μεγάλο μπαλκόνι γύρω από τους χώρους διαμονής αποτελεί σημείο αναφοράς για ένα γεύμα με θέα στο βουνό αλλά και για στιγμές ξεκούρασης. Ο κήπος προσφέρεται για παιχνίδι, χαλάρωση και προσωπικό χρόνο.

Οι παρέες άνω των 12 ατόμων θα χρησιμοποιήσουν ολόκληρο το σπίτι, συμπεριλαμβανομένης της Garden Suite του ισογείου, που μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα και διαθέτει δικό της καθιστικό και ιδιωτικό κήπο. Στο πρώτο επίπεδο υπάρχει μία ακόμα μίνι σουίτα με ένα υπνοδωμάτιο, ενώ ο επάνω όροφος διαθέτει τρία επιπλέον υπνοδωμάτια και ένα παιδικό.

INFO
Το Landscape Lodge απέχει από το αεροδρόμιο της Γενεύης 65 χλμ. (1 ώρα και 20 λεπτά). Η διαδρομή περνά από τη λίμνη της Γενεύης και συνεχίζει σε τοπία εκπληκτικής ομορφιάς μέχρι τον αλπικό οικισμό Cercle, όπου βρίσκεται το σαλέ. To γαλλικό χωριό Abondance απέχει 5 λεπτά με το αυτοκίνητο και εκεί θα βρείτε εστιατόρια, μαγαζιά με σουβενίρ και τοπικά προϊόντα, κ.λπ. Η περιοχή είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για χειμερινά σπορ στις Άλπεις. Σε απόσταση 23 χλμ. βρίσκεται η διάσημη λουτρόπολη Evian (30 λεπτά), όπου μπορείτε να απολαύσετε μια συνεδρία υδροθεραπείας σε spa της επιλογής σας. 

thelandscapelodge.com


Chalet Arula 2

Aυστρία

Άλπεις: Σαλέ για… λίγους-4

Τα Arula Chalets βρίσκονται δίπλα στις πίστες για σκι της περιοχής Arlberg και προσφέρουν υπέροχη θέα στο ορεινό τοπίο. Κάθε σαλέ έχει δικό του, αυτόνομο spa, υπαίθριο τζακούζι στη βεράντα, 24ωρη υπηρεσία μπάτλερ, ιδιωτικό σεφ και οδηγό για τις μετακινήσεις των επισκεπτών.
Διακοσμημένο με σύγχρονο αλπικό στιλ, το σαλέ Arula Chalet 2 προσφέρει μια εξαιρετικά ζεστή και ήρεμη ατμόσφαιρα μετά από μια μέρα γεμάτη δράση και περιπέτεια στο βουνό. Διαθέτει ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο και τρία δίκλινα, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως οκτώ άτομα, καθώς και χώρους ψυχαγωγίας με σύγχρονες ανέσεις, όπως αίθουσα πάρτι και ιδιωτική αίθουσα κινηματογραφικών προβολών. Οι εγκαταστάσεις του spa περιλαμβάνουν εσωτερική πισίνα, σάουνα, χαμάμ, αίθουσα περιποίησης, χώρο χαλάρωσης και vital bar.

Θα ξεκουραστείτε στο ευρύχωρο καθιστικό, θα απολαύσετε στην ιδιωτική τραπεζαρία τις εκλεκτές συνταγές που θα ετοιμάσει για εσάς ο σεφ, θα κλείσετε τη βραδιά με σινεμά και ποπ κορν ή ένα ξέφρενο πάρτι. Εναλλακτικά, το θερμαινόμενο εξωτερικό τζακούζι με θέα στις αλπικές πλαγιές είναι μία ακόμα ξεχωριστή εμπειρία.

Tip: Επισκεφτείτε την εγκατάσταση-υπόγειο τούνελ Skyspace Lech, που δημιούργησε ο James Turrell στην τοποθεσία Tannegg του Oberlech. Τα έργα του Αμερικανού καλλιτέχνη αιχμαλωτίζουν το φως, δίνοντας μια νέα εμπειρία του χώρου και του χρόνου, βασισμένη στις αισθήσεις.

INFO
Τα Arula Chalets απέχουν 120 χλμ. (1 ώρα και 40 λεπτά) από το αεροδρόμιο του Ίνσμπουργκ και 197 χλμ. (2 ώρες και 30 λεπτά) από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης. Το Lech/Oberlech είναι το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Αυστρίας και το πέμπτο μεγαλύτερο στον κόσμο. Διαθέτει πίστες 305 χλμ., 200 χλμ. αλπικές χιονοδρομικές διαδρομές, 27 χλμ. πίστες για σκι αντοχής κ.ά. Στην περιοχή του Vorarlberg (1.750 μ.), όπου βρίσκονται τα σαλέ, τους χειμερινούς μήνες λόγω χιονιού υπάρχουν σημεία προσβάσιμα μόνο με τελεφερίκ, σκι ή snowboard.

arulachalets.com 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή