Μουσείο του Μέλλοντος: Ο κόσμος μας σε 50 χρόνια

Μουσείο του Μέλλοντος: Ο κόσμος μας σε 50 χρόνια

Το Museum of the Future εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του όχι μόνο γιατί δείχνει πώς θα να είναι ο κόσμος μας στο μέλλον αλλά και με το αρχιτεκτόνημα στο οποίο στεγάζεται.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα από μια σειρά διαδραστικών εκθέσεων, το Μουσείο του Μέλλοντος προσκαλεί τους επισκέπτες να βιώσουν τις τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ανθρωπότητας. Πρόκειται για ένα «ζωντανό» εργαστήριο, που ενθαρρύνει το πνεύμα συνεργασίας και καινοτομίας μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων του αραβικού κόσμου και πυροδοτεί την περιέργεια για την επιστήμη και την τεχνολογία. Μέσα από διαφορετικές θεματικές, που συνδέουν πολλά και διαφορετικά πεδία, παρουσιάζει τον κόσμο όπως ίσως θα είναι σε 50 χρόνια από σήμερα. Ο φιλόδοξος καινούργιος χώρος στεγάζεται σε ένα εμβληματικό κτίριο 30.000 τ.μ., που υψώνεται 77 μέτρα πάνω από το έδαφος. Η πρόσοψή του έχει επενδυθεί με 1.024 πάνελ από ανοξείδωτο χάλυβα διακοσμημένα με αποσπάσματα από ποιήματα του Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, εμίρη του Ντουμπάι, με την τέχνη της αραβικής καλλιγραφίας. museumofthefuture.ae 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή