Πάσχα στη Σύρο και τα σοκάκια της Ερμούπολης

Πάσχα στη Σύρο και τα σοκάκια της Ερμούπολης

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη γεμάτη χρώματα και αρώματα Ερμούπολη θα δείτε καθολικούς και ορθοδόξους να γιορτάζουν ταυτόχρονα το Πάσχα, σε μια συμβολική κίνηση ενότητας και ομοψυχίας, ενώ θα έχετε ακόμα την ευκαιρία να κάνετε ανοιξιάτικες βόλτες στην πάντα ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα της Σύρου -αλλά όχι μόνο.

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Όσοι θέλετε να δείτε τον επιτάφιο να βγαίνει από το μοναστήρι για την περιφορά του στα μονοπάτια της εξοχής, δεν έχετε παρά νωρίς το απόγευμα, στις 17.00, κατευθυνθείτε στη Μονή Αγίας Βαρβάρας πάνω από το Κίνι. Για να πιάσετε θέση στη μεγάλη πλατεία του δημαρχείου θα πρέπει να είστε εκεί από νωρίς, μιας κι εδώ συναντιούνται οι επιτάφιοι από τις ορθόδοξες εκκλησίες για κοινή δέηση.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ
Για την πιο εντυπωσιακή θέα, ανηφορίστε στον λόφο όπου βρίσκεται η εκκλησία της Ανάστασης του Χριστού και από τον οποίο θα έχετε «στο πιάτο» την Ερμούπολη με τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα. Μπορείτε να κατευθυνθείτε και στην καθολική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, όπου πάλι θα έχετε θέα στην Ερμούπολη.

Πάσχα στη Σύρο και τα σοκάκια της Ερμούπολης-1
Η Ερμούπολη με τις εκκλησίες στις κορυφές των λόφων. (Φωτογραφία: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΡΑΚΟΣ)

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 
Το «κάψιμο του Ιούδα» τελείται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ερμούπολη, μετά τον Εσπερινό της Αγάπης.

ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ
Στο Ηλιοβασίλεμα (Γαλησσάς, τηλ. 22810-43325) και το Αλλού Γυαλού (Κίνι, τηλ. 22810-71196) στο τραπέζι σας θα καταφθάσουν δημιουργικά πιάτα με ψάρι και θαλασσινά. Όσοι θέλετε να συνδυάσετε το καλό παραδοσιακό φαγητό με θέα, επισλεφθείτε την ταβέρνα του Λιλή (Άνω Σύρος, τηλ. 22810-88087), μια από τις θρυλικές ταβέρνες του νησιού. Το Boheme del mar (Π. Ράλλη 10, τηλ. 22810-83354) είναι πάντα φιλόξενο για μπύρα ή ποτό και προτιμάτε ως νεανικός εναλλακτικός προορισμός, ενώ για καλό καφέ και εντυπωσιακά κοκτέιλ, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Kouchico (Εμμανουήλ Ροΐδη και Σουρή, Ερμούπολη, τηλ. 22813-00880).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή