Συνδυάζοντας φρέσκα εποχικά προϊόντα με ζωηρά αρώματα και μπαχαρικά, το Akoko φέρνει τις γεύσεις της Δυτικής Αφρικής στο Λονδίνο. Σε ένα κομψό περιβάλλον στην μποέμ γειτονιά της Fitzrovia, στα όρια της Oxford Street, το νέο εστιατόριο ανοίγει ένα παράθυρο στην πολυσυλλεκτική γαστρονομία της περιοχής. Με σημείο αναφοράς τα κοινά στοιχεία που συνδέουν τις κουζίνες της Νιγηρίας, της Γκάνας και της Σενεγάλης, οι σεφ σχεδίασαν ένα à la carte μενού, που επιτρέπει ένα ταξίδι-αφήγηση στις γεύσεις τους. Το ρύζι jollof, για παράδειγμα, που συναντάται και στις τρεις αυτές χώρες, είναι αναμφίβολα το πιο διάσημο πιάτο στο Akoko. Συνοδεύεται από κοκκινιστό κρέας και σερβίρεται με απόλυτα θεατρικό τρόπο σε ένα σκεύος που ατμίζει. Στα ορεκτικά, οι κροκέτες γλυκοπατάτας με πουρέ μανιταριών αντλούν την έμπνευσή τους από την Γκάνα, ενώ αγαπημένο νιγηριανό πιάτο είναι η κολοκυθόσουπα με μοσχοκάρυδο.
akoko.co.uk
Τα πιάτα του Akoko διηγούνται ιστορίες από την Αφρική
Το μενού που σχεδίασαν οι σεφ του Akoko δίνουν την ευκαιρία για ένα ταξίδι στα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις της Δυτικής Αφρικής.
41" χρόνος ανάγνωσης