150 χρόνια από τη γέννηση του Piet Modrian

150 χρόνια από τη γέννηση του Piet Modrian

To Kunstmuseum Den Hagen τιμά τον Ολλανδό ζωγράφο Piet Modrian, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της μοντέρνας τέχνης και πατέρα του κινήματος De Stijl, με την έκθεση "Modrian Moves".

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2022 συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του Piet Mondrian (1872-1944). Το Kunstmuseum Den Haag τιμά την επέτειο με την έκθεση Mondrian Moves, που εξερευνά τις σχέσεις του με φίλους και συναδέλφους του, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος επηρεάσε τις επόμενες  γενιές. Η συλλογή του μουσείου, που αριθμεί περισσότερα από 300 έργα, καλύπτει όλες τις δημιουργικές περιόδους του. Ο επισκέπτης παρακολουθεί την πορεία του προς την αφαίρεση και ανιχνεύει πώς τα πρώιμα σκοτεινά τοπία του αλλάζουν σε γεωμετρικές φόρμες επηρεασμένες από τον κυβισμό, οι οποίες με τη σειρά τους μεταβάλλονται σε πληθωρικές συνθέσεις του ύφους De Stijl. Το ανολοκλήρωτο έργο Victory Boogie Woogie, ο τελευταίος πίνακας του Mondrian και κορωνίδα της δουλειάς του, παρουσιάζεται στην έκθεση ως φινάλε αλλά και ως αφετηρία για τη μεταπολεμική και την αφηρημένη τέχνη.
Έως 25 Σεπτεμβρίου. kunstmuseum.nl 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή