Ο Φινλανδός ζωγράφος Gallen-Kallela στο Παρίσι

Ο Φινλανδός ζωγράφος Gallen-Kallela στο Παρίσι

Tο Musée Jacquemart-André παρουσιάζει 70 έργα του Akseli Gallen-Kallela, του Φινλανδού ζωγράφου που εμπνεόταν από τα τοπία της χώρας του όλες τις εποχές του χρόνου.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο Musée Jacquemart-André διοργανώνει ένα αφιέρωμα στον Φινλανδό ζωγράφο Akseli Gallen-Kallela (1865-1931), παρουσιάζοντας 70 έργα του με θέμα τη φύση και τη φινλανδική ύπαιθρο. Ο καλλιτέχνης ακολουθούσε την εναλλαγή των εποχών και κατάφερε να αναδείξει την πατρίδα του με ρεαλισμό αλλά και απαράμιλλο λυρισμό: από το ελαφρύ χιόνι που δημιουργεί νέα σχήματα και τα σύννεφα που αντανακλώνται στην επιφάνεια του νερού ή του πάγου μέχρι τα μοναχικά δέντρα που κυριαρχούν σε αυτό το κομμάτι της σκανδιναβικής γης. Στην πορεία, η δουλειά του Gallen-Kallela έγινε πιο εσωτερική, ο ίδιος απομονώθηκε στο ατελιέ του και προσπάθησε να εκφράσει τα καλλιτεχνικά ιδανικά του με πιο συμβολικό τρόπο. Οι Γάλλοι τον γνώρισαν στη μεγάλη αναδρομική του Musée d’Orsay το 2012. Έως 25.07.2022 musee-jacquemart-andre.com  

Ο Φινλανδός ζωγράφος Gallen-Kallela στο Παρίσι-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή