Hotel Terrestre, η γήινη πλευρά της πολυτέλειας

Hotel Terrestre, η γήινη πλευρά της πολυτέλειας

Στη δυτική ακτή του Μεξικού το Hotel Terrestre είναι είναι ένα ξενοδοχείο-εμπειρία που ακολουθεί τις αρχές της βιωσιμότητας και μας προσκαλεί να ξανασκεφτούμε την ευεξία.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Hotel Terrestre στο Puerto Escondido του Μεξικού βραβεύτηκε ως το Καλύτερο Ξενοδοχείο για το 2022 στα βραβεία του βρετανικού περιοδικού Wallpaper. Παρατηρώντας το κτίριό του, νιώθεις πως είναι ταυτόχρονα γήινο και απόκοσμο, σαν να βρίσκόταν εκεί από πάντα. Αυτό ακριβώς επιδίωκε ο Alberto Kalach, ο Μεξικανός αρχιτέκτονας που το σχεδίασε και ξεχωρίζει για την αφοσίωσή του στη δημιουργία κτιρίων που βρίσκονται σε αρμονία με τη φύση και ακολουθούν τις αρχές της βιώσιμης αρχιτεκτονικής.

Hotel Terrestre, η γήινη πλευρά της πολυτέλειας-1
© Jaime Navarro

Hotel Terrestre, η γήινη πλευρά της πολυτέλειας-2
© Jaime Navarro

Σύγχρονη τεχνολογία, υλικά τοπικής προέλευσης και εγγενείς φυτεύσεις περιβάλλουν το σύνολο, ενώ το οικοδόμημα χαρακτηρίζει μια αρχαία αλλά και φουτουριστική αίσθηση. «Η Γη και η φύση είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε και στόχος μας είναι να τα διατηρήσουμε και να τα ενισχύσουμε. Να ξανασκεφτούμε την ευεξία», αναφέρει ο Kalach. Το ξενοδοχείο διαθέτει 14 βίλες-μπανγκαλόου, όλες ίδιες ώστε να εξασφαλίζουν την ίδια ποιότητα εμπειρίας σε όλους τους επισκέπτες. Δύο πισίνες στον κήπο περικλείονται από ψηλούς τοίχους για μια απομονωμένη βουτιά ή για παρατήρηση των αστεριών τη νύχτα. Το Terrestre είναι ένας συνδυασμός καινοτομίας και αυθεντικότητας, φτιαγμένο για ανθρώπους που απολαμβάνουν την αφαιρετική πολυτέλεια. terrestrehotel.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή