Μια πλατεία για όλη τη Λευκωσία

Μια πλατεία για όλη τη Λευκωσία

O επανασχεδιασμός της Πλατείας Ελευθερίας από τους Zaha Hadid Architects (ZHA) ενώνει όλες τις διαφορετικές πλευρές της Λευκωσίας γύρω από ένα καταπράσινο πάρκο που καλεί τους κατοίκους να το απολαύσουν.

31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την καθιέρωση ενός χώρου συγκέντρωσης και ενότητας, ο επανασχεδιασμός της Πλατείας Ελευθερίας στη Λευκωσία από τους Zaha Hadid Architects (ZHA) δημιούργησε νέες συνδέσεις, που αποσκοπούν να φέρουν κοντά όλες τις πλευρές της πόλης με τη φορτισμένη ιστορία. Οι αρχιτέκτονες άνοιξαν την ξηρά τάφρο κάτω από τα ενετικά τείχη, δημιουργώντας ένα πάρκο που περιβάλλει την πόλη, με αστικές αναπλάσεις, κήπους και περιπατητικές διαδρομές. Υδάτινα στοιχεία, φυτεύσεις και αδρά υλικά, όπως ο γρανίτης, προσδίδουν στιβαρότητα και διαχρονικότητα στους χώρους. Η ανάπλαση περιλαμβάνει επίσης δύο καφέ, νέο υπόγειο πάρκινγκ, σκάλες, ανελκυστήρες και πολλούς κοινόχρηστους χώρους που καλούν κατοίκους και επισκέπτες να τους εξερευνήσουν και να τους απολαύσουν. zaha-hadid.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή