Σε αυτά τα νέα μπαρ της Νέας Υόρκης οι νύχτες του φθινοπώρου είναι αλλιώς

Σε αυτά τα νέα μπαρ της Νέας Υόρκης οι νύχτες του φθινοπώρου είναι αλλιώς

Τέσσερα νέα στέκια εμπλουτίζουν τον νυχτερινό χάρτη διασκέδασης της Νέας Υόρκης.

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Pebble Bar – Art deco και Κέρουακ

Σε ένα ιστορικό τετραώροφο κτίριο της συνοικίας Rockefeller Center, επί της 49ης Οδού, μια ανάσα από την 6η Λεωφόρο, βρισκόταν από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τα τέλη του 20ού ένα βραδινό στέκι, το Hurley’s με φανατικούς θαμώνες, άσημους και διάσημους. Από τον Jack Kerouac μέχρι τον David Letterman. Εκεί, άνοιξε πριν μερικούς μήνες το Pebble Bar, ένα μαγαζί τυχερό «εκ γενετής», με την έννοια ότι δεν χρειαζόταν να επενδύσει σε πρακτικές μάρκετινγκ για να διακριθεί ανάμεσα στα αμέτρητα μπαρ της μητρόπολης, γιατί η νεοϋορκέζικη πιάτσα ούτως ή άλλως είχε συνδέσει τον συγκεκριμένο χώρο με τη νύχτα και ποτό. Με διακριτική διακόσμηση, χαμηλο θερμό φωτισμό, βάζα με λουλούδια και θέα στο Midtown Manhattan, το Pebble Bar σερβίρει κοκτέιλ εμπνευσμένα, μεταξύ άλλων, από τους παλιούς πελάτες του, όπως είναι το Kerouac Daquiri, με δύο διαφορετικά ρούμια, λάιμ και ζάχαρη.

pebblebarnyc.com

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thrillist NYC (@thrillistnyc)

Bar Calico – Οι ταξιδιώτες τσουγκρίζουν με τους ντόπιους

Τα μπαρ ξενοδοχείων έχουν κάτι ιδιαίτερο: «ανακατεύουν» τους πελάτες μεταξύ τους, αντιστρέφοντας έτσι τους ρόλους. Οι ένοικοι του ξενοδοχείου είναι οι «εσωτερικοί πελάτες» και οι κάτοικοι οι «εξωτερικοί». Αυτή η ασυνήθιστη συνθήκη λειτουργεί θετικά για όλους, γιατί οι ξένοι νιώθουν χαλαροί σαν στο σπίτι τους και οι ντόπιοι παίρνουν μια μυρωδιά ταξιδιού στην ίδια τους την πόλη. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο Calico, το μπαρ του ξενοδοχείου Freehand New York Hotel, στον αριθμό 23 της λεωφόρου Lexington. Το Calico, μαζί με το Georgia Room’s, είναι δύο αλληλοσυνδεόμενοι χώροι στον ημιώροφο του ξενοδοχείου που περιλαμβάνουν lounge, club, χώρο εκδηλώσεων και μπαρ, στο οποίο σερβίρουν ποτά και κοκτέιλ, όπως παντς με ιβίσκο, Carajillo Martini (σ.σ. με καφέ εσπρέσο), Mangonada και Maid Spritz.

georgiaroomnyc.com

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARTINY’S (@martinysnyc)

Martiny’s – Με ιαπωνική ακρίβεια

O Ιάπωνας Takuma Watanabe, γνωστός επί χρόνια ως head bartender του μπαρ Angel’s Share, βρίσκεται πίσω από το Martiny’s, νέα άφιξη της νεοϋορκέζικης νυχτερινής σκηνής. Οι Νεοϋορκέζοι είναι πότες με γνώσεις και στο πρόσωπο του Watanabe έχουν βρει τον ιδανικό σύμμαχο, που ξέρει να επιλέγει καλά γιαπωνέζικα ουίσκι και έχει δημιουργήσει ένα μικρό και σφιχτό μενού. Στην κάρτα του Martiny’s συμπυκνώνεται η μητροπολιτική φύση της Νέας Υόρκης, αλλά και η διττή (ασιατική, αλλά και δυτική) ταυτότητα του Watanabe, μέσα από κοκτέιλ όπως το Tea Ceremony (με Nikka Coffey Grain ουίσκι, κακάο, τσάι matcha και νερό καρύδας) και το Royal Horse’s Neck (με κονιάκ Hennessy V.S.O.P, πορτοκάλι, λεμόνι, κρόκο αυγού, σαμπάνια).

instagram.com/martinysnyc

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Connolly’s Bar (@connollysrbny)

Connolly’s Bar – Άρωμα Ιρλανδίας

To Connoly’s είναι ένα ιρλανδέζικο μπαρ που κρατάει τα σκήπτρα των μπιρόφιλων της Νέας Υόρκης από το μακρινό 1962, όταν η ίδια η πόλη ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με σήμερα. Την περασμένη άνοιξη το μπαρ άλλαξε ιδιοκτησία. Το ανέλαβαν οι Mike Reinhardt και Mike Kololyan, που ήδη δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά στην περιοχή και υποσχέθηκαν να μην πειράξουν το ποτό-σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, την pina colada με το κερασάκι μαρασκίνο. Το Connoly’s, που λειτουργεί και σαν εστιατόριο, σερβίρει ιρλανδέζικη μπίρα Guinness, διαφόρων ειδών πίτες και διοργανώνει συχνά λάιβ με ζωντανή μουσική.

connollysrbny.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή