Ο Gerard Garouste στο Centre Pompidou

120 έργα που εμπνέονται από μυθολογικές, λογοτεχνικές και βιβλικές ιστορίες μας και αναδεικνύουν τη δουλειά του σημαντικού σύγχρονου Γάλλου εικαστικού Gérard Garouste παρουσιάζονται στο παρισινό Κέντρο Τεχνών Pompidou.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H νέα έκθεση του Κέντρου Πομπιντού είναι αφιερωμένη σε έναν από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Γάλλους εικαστικούς, τον Gérard Garouste (1946 -). Η αναδρομική αναδεικνύει τη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη μέσα από περισσότερους από 120 ζωγραφικούς πίνακες, εγκαταστάσεις και γλυπτά. Έργα που εμπνέονται από κλασικές μυθολογικές, λογοτεχνικές και βιβλικές ιστορίες και αποδίδονται με σουρεαλιστικό, παραμορφωτικό τρόπο για να εκφράσουν τη συναισθηματική ένταση των ηρώων. Ο Garouste έχει ασχοληθεί επίσης με τη γλυπτική, τη σκηνογραφία και έχει δημιουργήσει εμβληματικές διακοσμητικές παραστάσεις σε διάφορους χώρους (το παλάτι των Ηλυσίων Πεδίων, την οροφή του θεάτρου στη Namur κ.ά.). Το 1991 ίδρυσε την ένωση The Source, που βοηθά παιδιά μέσω της τέχνης.
Έως 2/1/2023. centrepompidou.fr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή