Travels Pretty: Οι στάσεις λεωφορείων γίνονται μίνι γκαλερί

Travels Pretty: Οι στάσεις λεωφορείων γίνονται μίνι γκαλερί

12 έργα της εικαστικού Wendy Red Star που εμπνέονται από τα ταξιδιωτικά είδη των νομαδικών φυλών της Βόρεια Αμερικής θα κοσμούν τις στάσεις λεωφορείων σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη και Σικάγο.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρότζεκτ «Travels Pretty» διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Public Art Fund και βασίζεται σε 12 πίνακες της καλλιτέχνιδας Wendy Red Star που φιλοξενούνται (σε αναπαραγωγές) σε 100 στάσεις λεωφορείων στη Νέα Υόρκη, σε 150 στο Σικάγο και σε 50 στη Βοστώνη. Τα έργα εμπνέονται από τα χρηστικά σκεύη αποθήκευσης που χρησιμοποιούσαν οι νομαδικές φυλές της Βόρειας Αμερικής κατά τις μετακινήσεις τους (Apsáalooke parfleches), επανασυνδέοντας οπτικά ιστορίες και τόπους με τις σύγχρονες πόλεις. «Οι στάσεις των λεωφορείων είναι ο πιο δυναμικός και αυθεντικός χώρος για να παρουσιαστούν, καθώς εκεί βρίσκεται κόσμος που μετακινείται από μέρος σε μέρος», επισημαίνει η επιμελήτρια Κατερίνα Σταθοπούλου. Η Red Star είναι γνωστή για τον τρόπο που οι ιστορικές αφηγήσεις αναδιαμορφώνονται στη δουλειά της. Για το «Travels Pretty» μελέτησε αντικείμενα των νομάδων που φιλοξενούνται στις συλλογές μεγάλων μουσείων της Νέας Υόρκης, του Σικάγο, της Βοστώνης. 
Έως 20/11 publicartfund.org  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή