10 γαστρονομικές στάσεις στην Αράχωβα

10 γαστρονομικές στάσεις στην Αράχωβα

Ιστορικά στέκια, μοντέρνοι χώροι, ευφάνταστα concept. Δέκα μοναδικές γαστρονομικές στάσεις για την ταξιδιωτική ατζέντα σας.

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

1. Καφενείο Ζάμπας: Ιστορικό μαγαζί, άνοιξε τις πόρτες του όταν η Αράχωβα ήταν ένα κτηνοτροφικό-εμπορικό κέντρο της Βοιωτίας και δεν είχε καμία σχέση με την σημερινή τουριστική φυσιογνωμία της. Με διαχρονική ομορφιά, αλλά χωρίς περιττή νοσταλγικότητα, σερβίρει μεζέδες, αυγά σε παραλλαγές (μάτια, καγιανά, με ντομάτα, με καβουρμά), πίτες, τυριά, μερακλίδικα τουρσιά και γλυκά του κουταλιού. Τηλ. 22670-31048.

10 γαστρονομικές στάσεις στην Αράχωβα-1
O tea pineis

2. O tea pineis:Η Ελληνορωσίδα Αθηνά Μπόμπολη έχει δημιουργήσει ένα από τα πιο ξεχωριστά μαγαζιά της Αράχωβας, με κατάστημα πώλησης ρωσικών τσαγιών και βοτάνων από τον Παρνασσό στο ισόγειο και με καφέ στον επάνω όροφο. Ανεβείτε για ένα μίνι σεμινάριο τεϊοποσίας με το τσάι να σερβίρεται, α λα ρωσικά, από σαμαβάρ σε πορσελάνινες κούπες. Η αγάπη και οι γνώσεις της ιδιοκτήτριας θα σας βοηθήσουν να εμβαθύνετε στην τελετουργία του τσαγιού. Τηλ. 22670-31606. 

10 γαστρονομικές στάσεις στην Αράχωβα-2
Sehre Café

3. Sehre Café: Ένας χώρος που αγαπάει το καλό φαγητό, με εγχώριες ή διεθνείς επιρροές: short ribs black angus με κρέμα κάστανου και μανιτάρια, ραγού με χειροποίητο νιόκι πατάτας, κεμπάπ με ντομάτα, καπνιστή πάπρικα, μελιτζάνα και πρόβειο γιαούρτι Αράχωβας είναι κάποια από τα πιάτα που θα βρείτε εδώ. Είναι γνώριμο στέκι για τους σκιέρ του Παρνασσού, οι οποίοι το επισκέπτονται τακτικά και προμηθεύονται εμφιαλωμένο cold brew καφέ σε φλασκί για τις εξορμήσεις τους στο βουνό. Τηλ. 22670-31518.

4. Φτερόλακκα: Αγαπητό στέκι της Αράχωβας με νόστιμο φαγητό και ευγενικό προσωπικό. Εδώ το μενού δεν διαβάζεται σε κατάλογο αλλά είναι κολλημένο πάνω σε μποτίλιες. Περάστε για μαγειρευτά, σχάρας, μια φοβερή σαλάτα παντζάρι, ξινόμηλο, καρύδι και σος γιαουρτιού. Ζητήστε να δοκιμάσετε ντόπιο τσίπουρο Βασιλιά. Τηλ. 22670-31104.

10 γαστρονομικές στάσεις στην Αράχωβα-3
Παναγιώτα

5. Παναγιώτα: Στο πάνθεον της τοπικής γαστρονομικής σκηνής, έχει ταΐσει επιφανείς προσωπικότητες, όπως φαίνεται από τα ευχαριστήρια σημειώματα στον τοίχο. Εδώ το φαγητό είναι οικογενειακό, με αρκετή αγάπη στα κρεατικά. Ξεχωρίζει και η τυροκαυτερή, για τη γεύση και την παρουσίαση. Τηλ. 22670-32933.

10 γαστρονομικές στάσεις στην Αράχωβα-4
Ε Bar-Restaurant

6. Ε Bar-Restaurant:Αυτό που περισσότερο εντυπωσιάζει εδώ είναι το μεγάλο αίθριο που γεμίζει με φως τον χώρο. Όμορφο μαγαζί, ιδανικό για παρέες, χαλαρό καφέ και εφημερίδα, σερβίρει λογιών λογιών πιάτα: από pancakes και croque monsieur μέχρι σουφλέ γλυκοκολοκύθας και χυλοπίτες με μοσχαράκι ραγού. Tηλ. 22670-31158.

10 γαστρονομικές στάσεις στην Αράχωβα-5
Barile Resto Vino Bar

7. Barile Resto Vino Bar: Ανοιχτό από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, όπως και αρκετά ακόμα μαγαζιά της Αράχωβας, έχει ως δυνατό σημείο την κάβα του με επιλεγμένες ετικέτες κρασιού. Όσο για τη γαστρονομία του, φέρνει κοντά τις ασιατικές παραδόσεις με την κουζίνα της Ρούμελης. Δοκιμάστε τα bao bans σπετσοφάι και τα spring rolls αγριογούρουνου στιφάδου. Τηλ. 22670-31007.

8. Tavola Ristorante Arachova: Ένα εστιατόριο με ζεστή ατμόσφαιρα, που δεν μοιάζει με κανένα. Αξίζει να το επιλέξετε όσοι αγαπάτε την καλή ιταλική κουζίνα και θέλετε να δείτε πώς την ερμηνεύει ο Λουκάς Σύρος, ένας παθιασμένος Έλληνας σεφ. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το ριζότο με τα μανιτάρια. Τηλ. 6973-431969.

10 γαστρονομικές στάσεις στην Αράχωβα-6
Λόης

9. Λόης: Σε έναν προορισμό σαν την Αράχωβα, που της αρέσει να πειραματίζεται με νέες γεύσεις και να ακολουθεί τις τάσεις της εποχής, θα δοκιμάσετε πολλά και διάφορα, τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με το απλό, παραδοσιακό, καλοτυλιγμένο σουβλάκι του Λόη. Σταθερή αξία στη γαστρονομική σκηνή της πόλης, επιβάλλεται να το επισκεφθείτε έστω μία φορά. Τηλ. 22670-32848.

10. Yuki Mountain Bar: Σχετικά νέα άφιξη στην Αράχωβα είναι το δημοφιλές sushi bar, που άνοιξε στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου. Θα έρθετε το βράδυ για mainstream μουσική, σούσι, premium ποτά και κοκτέιλ με ασιατικό τουίστ, όπως το Sake Martini. Τηλ. 22670-29158.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή