Η Αμοργός του Clément Chapillon

Ο Γάλλος φωτογράφος Clément Chapillon αποτυπώνει στο λεύκωμα Les Rochers Fauves ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά νησιά των Κυκλάδων.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νησιά του Αιγαίου έχουν σταθερούς φίλους από το εξωτερικό, που τα επισκέπτονται χρόνια και τα βλέπουν σχεδόν σαν πατρίδα τους. Σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο Clément Chapillon, ο Γάλλος φωτογράφος που την τελευταία εικοσαετία έχει αναπτύξει μια σχέση ζωής με την Αμοργό. Ο Chapillon αποφάσισε να αποτυπώσει φωτογραφικά ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά νησιά των Κυκλάδων, διερευνώντας πώς ορίζεται η έννοια της «νησιωτικότητας» και πώς δομείται η ταυτότητα ενός τόπου «όταν αυτός περιβάλλεται από νερό». Το δίγλωσσο (γαλλικά και αγγλικά) λεύκωμα «Les Rochers Fauves», που κυκλοφορεί από τον γαλλικό εκδοτικό οίκο Dunes, παρουσιάζει το αποτέλεσμα της δουλειάς του μέσα από μια σειρά τρυφερών φωτογραφιών που απεικονίζουν την αμοργιανή φύση, τους ανθρώπους και τη σχέση τους με τα ζώα, ιδωμένα όλα υπό το γλυκό φως του Αιγαίου. dunes-editions.com

Η Αμοργός του Clément Chapillon-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή