Spin club stories για την υφαντική

Η φωτογράφος Astrid Reischwitz αφηγείται μέσα από τις εικόνες του λευκώματος “Spin Club Stories”, των εκδόσεων Kehrer τη δράση μιας λέσχης κυριών με θέμα την υφαντική στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας.

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στο μικρό χωριό μας, στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας, ομάδες γυναικών συναντιούνταν τακτικά για να γνέσουν το μαλλί, να πλέξουν ρούχα και να κεντήσουν υφάσματα, ακριβώς όπως έκαναν και οι γενιές γυναικών πριν από αυτές», αναφέρει η φωτογράφος Astrid Reischwitz, η οποία υπογράφει το νέο εικαστικό λεύκωμα «Spin Club Stories» των εκδόσεων Kehrer. Μέσα από 128 σελίδες και 78 έγχρωμες εικονογραφήσεις μεικτής τεχνικής, χρησιμοποιώντας παλιές φωτογραφίες και κομμάτια από κεντήματα, η Reischwitz αφηγείται την ιστορία μιας λέσχης κυριών της γενιάς της γιαγιάς της, που με κεντρικό αντικείμενο το γνέσιμο και την υφαντική λειτουργούσε και σαν καταφύγιο αλληλοϋποστήριξης των γυναικών του χωριού μετά τον καταστροφικό Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η έκδοση περιλαμβάνει επεξηγηματικά κείμενα στα αγγλικά και στα γερμανικά κι έχει σκληρόδετο εξώφυλλο επενδυμένο με ύφασμα. kehrerverlag.com

Spin club stories για την υφαντική-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή