Νιιγκάτα: Η θέα στο τέλος του Tunnel of Light

Νιιγκάτα: Η θέα στο τέλος του Tunnel of Light

Στο Kiyotsu, ένα από τα τρία μεγάλα φαράγγια της Ιαπωνίας, το εικαστικό Tunnel of Light προσφέρει διαφορετικές εμπειρίες θέασης στον επισκέπτη.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Tunnel of Light ξεκίνησε ως εγκατάσταση τέχνης στο πλαίσιο της Triennale, που φιλοξενήθηκε στην πόλη Niigata της Ιαπωνίας πριν από λίγα χρόνια. Βρίσκεται στο Kiyotsu, ένα από τα τρία μεγάλα φαράγγια της Ιαπωνίας. Η σήραγγα μήκους 750 μέτρων (γνωστή ως Kiyotsu Gorge Tunnel) συνδέει τρεις πλατφόρμες που προσφέρουν τρεις διαφορετικές εμπειρίες θέασης του τοπίου. Το αρχιτεκτονικό γραφείο MAD αναμόρφωσε την είσοδο και μέρος του κτιρίου, το οποίο μεταξύ άλλων στεγάζει καφέ και πωλητήριο, προσθέτοντας στην κορυφή έναν φεγγίτη πλαισιωμένο από πρισματικούς καθρέφτες. Με αυτή την εγκατάσταση δημιούργησε μια αντανάκλαση του ποταμού που κυλάει δίπλα στο κτίριο, προετοιμάζοντας τον επισκέπτη για τις εκπλήξεις που τον περιμένουν. Την πορεία του ταξιδιώτη εμπλουτίζουν στο εσωτερικό οι προβολές Invisible Bubble, Drop και Light Cave που γίνονται πάνω στους τοίχους του τούνελ. nakasato-kiyotsu.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή