Είναι το Λονδίνο πιο τουριστικό από το Παρίσι;

Είναι το Λονδίνο πιο τουριστικό από το Παρίσι;

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 4,9 εκατομμύρια επισκέπτες από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2013 και 12,8 εκατομμύρια συνολικά το πρώτο εννεάμηνο του έτους, σύμφωνα με την εθνική στατιστική εταιρεία της Μεγάλης Βρετανίας, οι Λονδρέζοι έχουν κάθε λόγο να χαίρονται ότι μπορεί και να ξεπέρασαν σε επισκεψιμότητα τον μεγάλο τους αντίπαλο, το Παρίσι.

Ο ζεστός καιρός, το χρυσό του τενίστα Andy Murray στο Γουίμπλεντον και η γέννηση του πρίγκιπα Γεωργίου ήταν ορισμένοι μόνο λόγοι που έφεραν περισσότερο κόσμο στο Λονδίνο το περασμένο καλοκαίρι, ενώ οι αριθμοί δείχνουν αύξηση 17% σε σχέση με το 2012 σε ό,τι αφορά την επισκεψιμότητα σε αξιοθέατα, όπως ο Καθεδρικός του Αγίου Παύλου ή ο Πύργος του Λονδίνου (Tower of London).

Εν τέλει, το κλείσιμο της χρονιάς για τη βρετανική πρωτεύουσα με 16 εκατομμύρια επισκέπτες έναντι των 15,9 εκατομμυρίων που επέλεξαν το Παρίσι, υποστηρίζει η γαλλική μάλιστα συντηρητική εφημερίδα Le Figaro, ανεβάζει το Λονδίνο στην πρώτη θέση.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο Δήμος του Παρισιού δείχνει να αμφισβητεί το παραπάνω αποτέλεσμα (υπονοώντας και πολιτική σκοπιμότητα πίσω από αυτό), ενώ υποστηρίζει την πρωτιά της πόλης του ακόμη και αν υπολογιστούν μόνο οι ξένοι επισκέπτες της και όχι οι Γάλλοι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή