Στην Τουριστική Έκθεση του Μιλάνου, μετά τους σεισμούς, η Κεφαλονιά

Στην Τουριστική Έκθεση του Μιλάνου, μετά τους σεισμούς, η Κεφαλονιά

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά μηνύματα για την Κεφαλονιά εξέπεμψε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού BIT 2014, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου. Στη Διεθνή Έκθεση συμμετείχε η Κεφαλονιά με δική της παρουσία στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εκπροσωπούμενη τόσο από τον δήμο όσο και από την Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης και την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού του δήμου Κεφαλονιάς, Βαγγέλης Κεκάτος, ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμο στο Μιλάνο,  είπε ότι, σε συνεργασία με τη διευθύντρια του ΕΟΤ στο Μιλάνο, Κυριακή Μπουλασίδου, είχε σημαντικές συναντήσεις εργασίας με ταξιδιωτικούς παράγοντες της Ευρώπης, διευθυντικά στελέχη ναυτικών εταιρειών καθώς και με τον διευθυντή της GRIMALDI LINES, Fausto Di Niro, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κεφαλονιάς με την Ιταλία. Επιπλέον, υπήρξε συνάντηση συνεργασίας με τον δήμαρχο της Νήσου Ischia, Giuseppe Ferrandino, στο πλαίσιο της υπογραφής πρωτοκόλλου αδελφοποίησης μεταξύ των δύο νησιών.

Παράλληλα, προγραμματίστηκε συνεργασία με τον επικεφαλής του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, Παντελή Παπαδόπουλο, και με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ca'Foscari, Ευγενία Λιοσάτου, για την οργάνωση ειδικής πολιτιστικής εκδήλωσης προβολής της Κεφαλονιάς στη Βενετία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή