Η Delta Air Lines ζήτησε συγγνώμη από θηλάζουσα μητέρα

Η Delta Air Lines ζήτησε συγγνώμη από θηλάζουσα μητέρα

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Ποια πολιτική ακολουθείτε σε σχέση με το θηλασμό; Πρόκειται να ταξιδέψω με τον μόλις δέκα εβδομάδων γιο μου, αλλά δεν μπορεί να θηλάσει με κάποιο κάλυμμα ούτε δέχεται μπουκάλι.  

– Γεια σου, Lindsay. Δυστυχώς δεν μπορείς να θηλάσεις αν δεν έχεις κάποια κάλυψη. Συγγνώμη.

– Η πτήση πρόκειται να διαρκέσει έξι ώρες και το βρέφος έχει ανάγκη από γάλα κάθε δύο. Τι προτείνετε;

– Θα πρότεινα την άντλησή του, αν μπορείτε, και να το φέρετε έπειτα στο αεροσκάφος, καθώς επιτρέπεται να έχετε μητρικό γάλα μαζί σας.

Ο παραπάνω διάλογος ανήκει στη Lindsay Jaynes, που είναι μητέρα ενός βρέφους από την Καλιφόρνια, και του τμήματος υποστήριξης πελατών της Delta Air Lines, με την οποία επρόκειτο να ταξιδέψει η Lindsay. Πρόκειται δε για ανταλλαγή δημόσιων tweets, τα οποία, καθώς έγιναν γνωστά στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, προκάλεσαν την οργή εκατοντάδων γονέων, που έστρεψαν τα βέλη τους προς την αεροπορική εταιρεία, αναγκάζοντάς την σύντομα, μέσω νέου tweet, να ζητήσει συγγνώμη: «Εκ μέρους της Delta καλωσορίζουμε τις θηλάζουσες μητέρες και τα μωρά τους στις πτήσεις μας και ζητούμε συγγνώμη για την παραπληροφόρηση νωρίτερα». Το ίδιο δήλωσε στο NBC News και ο εκπρόσωπος Τύπου της αεροπορικής εταιρείας, Michael Thomas, ο οποίος πρόσθεσε επίσης ότι επρόκειτο απλώς για λάθος πληροφόρηση ενός υπαλλήλου και ότι το νόμιμο δικαίωμα να θηλάζουν οι γυναίκες στα αεροσκάφη της εταιρείας είναι κάτι που συμβαίνει καθημερινά σε χιλιάδες πτήσεις.

Στην ίδια κατεύθυνση, 45 πολιτείες των ΗΠΑ, η περιοχή της Κολούμπια και οι Παρθένες Νήσοι έχουν συγκεκριμένους νόμους που επιτρέπουν τον δημόσιο θηλασμό. Από την άλλη, ωστόσο, υπάρχει και η υπόθεση της Emily Gillette, η οποία είχε μηνύσει τρεις αεροπορικές εταιρείες το 2006, μεταξύ αυτών και την Delta, επειδή της έγινε παρατήρηση όταν θήλαζε στο αεροπλάνο χωρίς να καλύψει το μωρό με κάποια κουβέρτα. Η Emily δικαιώθηκε και… αποζημιώθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια, δεδομένου ότι υπάρχουν οι σχετικοί νόμοι, η ιστορία της όμως (όπως και η σημερινή της Lindsay) δείχνει ότι η ύπαρξη των νομικών δικαιωμάτων δεν είναι αρκετή λόγω έλλειψης εκπαίδευσης και κοινωνικής υποστήριξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή