Η Βιέννη ψήλωσε!

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις συνήθως διατηρείται ανέπαφο το ιστορικό τους κέντρο (μην κοιτάτε την Αθήνα). Αυτό συμβαίνει και στην αυτοκρατορική Βιέννη, της οποίας σχεδόν όλα τα κτίσματα -από ένα «απλό» καφέ μέχρι τα μπαρόκ μνημεία- προστατεύονται αυστηρώς από το κράτος. Πριν από 18 χρόνια άρχισε να αναπτύσσεται το νέο τμήμα της πόλης σε μια έκταση 185 στρεμμάτων, στη νότια όχθη του ποταμού Δούναβη. Στο Donau City (η Πόλη του Δούναβη), όπως λέγεται, έχουν ανεγερθεί υπερσύγχρονα κτίρια με διάφορες λειτουργίες, που φέρουν τις υπογραφές μεγάλων αρχιτεκτονικών γραφείων.

Θεωρείται η… παιδική χαρά κάθε φιλόδοξου αρχιτέκτονα! Το νέο της απόκτημα λέγεται DC Tower 1. Είναι ένας ουρανοξύστης που κόστισε 300 εκατομμύρια ευρώ, σχεδιάστηκε από τον Ντομινίκ Περό και κατασκευαζόταν επί δυόμισι χρόνια. Με ύψος 250 μέτρα, είναι σήμερα το ψηλότερο κτίριο της Αυστρίας. Στους 60 ορόφους του φιλοξενούνται γραφεία, διαμερίσματα και ένα ξενοδοχείο.

Το επιβλητικό αρχιτεκτόνημα κορυφώνεται με ένα μπαρ-ρεστοράν στην ταράτσα. Το 2016 το DC Tower 1 θα αποκτήσει ένα «αδελφάκι», το DC Tower 2, το οποίο θα είναι χαμηλότερο σε ύψος. «Θα μοιάζουν με έναν γιγαντιαίο μονόλιθο που χωρίστηκε σε δύο άνισα μέρη.

Οι κυματιστές προσόψεις των πύργων παραπέμπουν στην επιφάνεια του ποταμού», εξηγεί ο Γάλλος αρχιτέκτονας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή