Διαστημόπλοιο πολιτισμού «προσγειώνεται» στη Σεούλ

Διαστημόπλοιο πολιτισμού «προσγειώνεται» στη Σεούλ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κόστους μισού δισ. δολαρίων Dongdaemum Design Park & Plaza φέρει την υπογραφή της Ζάχα Χαντίντ.

Σε μια έκταση 85.000 τετραγωνικών μέτρων εγκαινιάστηκε μετά πέντε χρόνια εργασιών ένα πολιτιστικό κέντρο επτά επιπέδων που συνδυάζει τέχνη, τεχνολογία, οικολογία και περιλαμβάνει μουσείο, βιβλιοθήκη και συναυλιακούς χώρους.

Το αλουμίνιο και οι υψομετρικές καμπύλες, που θυμίζουν γλυπτά και κυριαρχούν στο φουτουριστικό κτίριο με τη διαστημική όψη, μαρτυρούν ότι πρόκειται για ένα ακόμη πρωτοποριακό σχέδιο της βραβευμένης Ιρακινοβρετανής αρχιτέκτονος Ζάχα Χαντίντ.

To DDP  φιλοξένησε στα τέλη Μαρτίου την Εβδομάδα Μόδας της Σεούλ, ενώ το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του η επίδειξη μόδας του οίκου Chanel.

Η πολυσύχναστη περιοχή Dongdaemum στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας φημίζεται για τη μεταμεσονύκτια αγορά της, αφού τα εμπορικά κέντρα παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις πρωινές ώρες. Σε αυτήν τη λογική, το νέο αξιοθέατο, που κόστισε 451 εκατ. δολάρια, θα παραμένει ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο προσελκύοντας τουρίστες και λάτρεις της κουλτούρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή