Μπαρ σε ερείπια

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα τάση στη νυχτερινή ζωή της Βουδαπέστης προσελκύει τουρίστες και αποξενώνει τους ντόπιους.

Οταν 12 χρόνια πριν ο Ούγγρος Αμπέλ Ζέντοβιτς νοίκιασε ένα άδειο διαμέρισμα στο φθηνό κέντρο της Βουδαπέστης και το γέμισε με βαρέλια μπίρας, δεν φανταζόταν ότι δημιουργούσε μια νέα τάση στη νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας. Το «Szimpla» (που σημαίνει «απλό») μάζεψε εν μια νυκτί 600 πελάτες και έμελλε να γίνει το πρώτο από τα δεκάδες μπαρ που άνοιξαν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια. Διακοσμημένα με αντίκες και απομεινάρια (το κέλυφος μιας παλιάς μπανιέρας χρησιμοποιείται ως κάθισμα), προσελκύουν τουρίστες κατά κύματα.

Οσο όμως οι επιχειρηματίες απολαμβάνουν τα κέρδη τους, οι κάτοικοι παραπονιούνται για την ηχορύπανση και απειλούν με μηνύσεις. Yπολογίζεται ότι οι μισοί από τους 4 εκατομμύρια ξένους που επισκέπτονται κάθε χρόνο την πόλη κατευθύνονται προς την περίφημη πλέον οδό Kazinczy, ενώ οι Αρχές αδυνατούν να πάρουν μέτρα. Οχι μόνο δεν τηρείται ο πρόσφατος νόμος που τους αναγκάζει να κλείνουν τα μπαρ μετά τα μεσάνυχτα, αλλά τον τελευταίο χρόνο έχουν ανοίξει ακόμη 11 μπαρ-ερείπια στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή