Στην Κίνα για… δουλειές

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι το 2015 η Κίνα θα αποτελεί τον μεγαλύτερο business προορισμό του κόσμου.

Την πρώτη θέση μεταξύ των προορισμών επαγγελματικού ταξιδιού φαίνεται ότι θα κατακτήσει σύντομα η Κίνα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που δημοσίευσε ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος Επαγγελματικού Ταξιδιού (Global Business Travel Association, GBTA).

Το 2014 οι δαπάνες των business travellers στην Κίνα αναμένεται να αυξηθούν κατά 16,5% και το 2015 κατά 17,8%, πράγμα που σημαίνει ότι τα έσοδα της ασιατικής χώρας από τον συγκεκριμένο τομέα θα αγγίξουν τα 309,8 δισ. δολάρια και θα της επιτρέψουν πιθανότατα να εκθρονίσει την Αμερική (που εμφάνισε έσοδα 259 δισ. δολαρίων το 2012).

Μόνο μέσα στην τελευταία δεκαετία έχουν γίνει έργα επέκτασης στα περισσότερα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, ενώ στο Πεκίνο έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή και δεύτερου διεθνούς αεροδρομίου, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί το 2018. Συγχρόνως οι αριθμοί μιλούν για 1.695 ξενοδοχειακά έργα σε εξέλιξη, ήτοι 435.000 νέα δωμάτια στη διάθεση των επίδοξων business και μη ταξιδιωτών της Κίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή