Ψηφιακή ξενάγηση στην Ανγκορ Βατ

Ψηφιακή ξενάγηση στην Ανγκορ Βατ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Google μάς ταξιδεύει στο διασημότερο αξιοθέατο της Καμπότζης.

Η Ανγκορ Βατ είναι το τελευταίο ιστορικό μνημείο που προσέθεσε η Google στις ψηφιακές περιηγήσεις της, προσφέροντας σε όλους μας μια ευκαιρία να ταξιδέψουμε, έστω και νοερά, στη μακρινή Καμπότζη και στον σπουδαίο ναό που χτίστηκε τον 12ο αιώνα, συνιστώντας σήμερα το σημαντικότερο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας με 2,23 εκατομμύρια επισκέπτες το 2013.

Συγκεκριμένα, η Google Maps επιτρέπει στους χρήστες του Διαδικτύου να εξερευνήσουν 100 από τους ιστορικούς ναούς της Καμπότζης online σε πανοραμικές εικόνες 360 μοιρών. Για την ολοκλήρωση της ψηφιακής αυτής ξενάγησης χρησιμοποιήθηκαν όλα τα δυνατά εργαλεία της εταιρείας (φωτογράφοι σε αυτοκίνητα για τα εξωτερικά και χρήση τριπόδων για τα εσωτερικά των ναών), ενώ υπολογίζεται ότι τραβήχτηκαν πάνω από 90.000 πανοραμικές εικόνες, καθιστώντας το πρότζεκτ τη μεγαλύτερη ψηφιακή απεικόνιση πολιτιστικού μνημείου που έχει γίνει έως σήμερα. Σημειώνεται ότι οι ψηφιακές περιηγήσεις της Google είναι διαθέσιμες μέχρι στιγμής σε 55 χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή