Οταν το Ορλάντο νίκησε τη Νέα Υόρκη

Οταν το Ορλάντο νίκησε τη Νέα Υόρκη

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ηλιοφάνεια και η Ντίσνεϊλαντ φέρνουν την πόλη της Φλόριντα πρώτη στις προτιμήσεις των τουριστών.

Με 4,7 εκατομμύρια περισσότερους επισκέπτες από τη Νέα Υόρκη το 2013, το Ορλάντο της Φλόριντα είναι -όσο κι αν δεν το πιστεύουν πολλοί- η πιο τουριστική πόλη της Αμερικής. 59 εκατομμύρια επισκέπτες (και αύξηση 3% σε σχέση με το 2012) ανακοίνωσε για τη χρονιά που πέρασε ο George Aguel, πρόεδρος του τουριστικού οργανισμού «Visit Orlando», έναντι των 54,3 εκατομμυρίων της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τον απερχόμενο δήμαρχο της πόλης Mike Bloomberg, σε ανακοίνωση που είχε κάνει τον Δεκέμβριο, ενώ εκτιμάται ότι οι επισκέπτες του Μεγάλου Μήλου για το 2014 δεν θα ξεπεράσουν τα 55 εκατομμύρια. Υπολείπονται δηλαδή 4 εκατομμύρια για να «πιάσει» τους περσινούς αριθμούς του Ορλάντο.

Σε τι υπερτερεί το Ορλάντο της Νέας Υόρκης; Σε πολλά. Εχει ηλιοφάνεια όλο το χρόνο, βρίσκεται κοντά στην αναπτυσσόμενη αγορά της Λατινικής Αμερικής και διαθέτει μια σειρά από αξιοθέατα που εναλλάσσονται συχνά, δίνοντας μια καλή αφορμή στους επισκέπτες του να ξαναέρθουν. Επίσης βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την… αυτοκρατορία του Ντίσνεϊ, γεγονός που βοήθησε την πόλη να καθιερωθεί ως προορισμός για οικογένειες – με τις τελευταίες να την επιλέγουν ξανά και ξανά όταν το κάθε επόμενο παιδί φτάνει στη σωστή ηλικία για μια επίσκεψη στο θεματικό πάρκο.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι η Νέα Υόρκη προσελκύει περισσότερους διεθνείς επισκέπτες απ’ ό,τι το Ορλάντο, καθώς υποδέχεται το ένα τρίτο του συνόλου των ταξιδιωτών που καταφθάνουν στις ΗΠΑ από το εξωτερικό, ενώ το Ορλάντο έχει μεγαλύτερη απήχηση στους Αμερικανούς. Σε κάθε περίπτωση, οι καλύτεροι (νέοι) πελάτες και των δύο μεγαλουπόλεων -αυτοί που ανεβάζουν κάθε χρόνο τους αριθμούς- είναι οι Κινέζοι, οι Βραζιλιάνοι και οι Ινδοί ταξιδιώτες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή