Η γιορτή του Ολυμπισμού στη Μεσσηνία

Η γιορτή του Ολυμπισμού στη Μεσσηνία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαινιάστηκε η συνεργασία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας με την Costa Navarino.

Τριακόσια παιδιά από τη Μεσσηνία και από όλο τον κόσμο καθώς και η μασκότ Ακάδημος, που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό κάτω από τον ζεστό ήλιο, κέρδισαν τις εντυπώσεις στην πανηγυρική έναρξη της συνεργασίας ανάμεσα στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας και την Costa Navarino, που συνέπεσε με την παγκόσμια «Ολυμπιακή Ημέρα» στις 23 Ιουνίου. Πάνω από 20 Ελληνες Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές -από τον βετεράνο παλαιστή Πέτρο Γαλακτόπουλο μέχρι τη νεαρή τοξοβόλο Ζωή Παρασκευοπούλου- ανέλαβαν τη μύηση των μικρών σε αθλήματα όπως η πυγμαχία, η ξιφασκία, το πόλο, η τοξοβολία, το χάντμπολ και το γκολφ, που επιστρέφει δριμύτερο στο ολυμπιακό πρόγραμμα.

H Costa Navarino ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την έκθεση Ολυμπιακών Ενθυμημάτων της Ακαδημίας, όπου επισκέπτες από όλο τον κόσμο θα μπορούν να γνωρίσουν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, ενώ στον ειδικά διαμορφωμένο αυτό χώρο θα λειτουργήσει το τέταρτο εκπαιδευτικό κέντρο Ολυμπιακής Παιδείας στην Ελλάδα, στο οποίο οι μαθητές θα διδάσκονται το εκπαιδευτικό βιβλίο της Ακαδημίας: «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία προς… όλο τον κόσμο! Ενα μαγικό ταξίδι!», που θα διατίθεται σε διάφορες γλώσσες.

Tα έσοδα από την αγορά αυτού του μοναδικού βιβλίου θα ενισχύουν το έργο της Ολυμπιακής Ακαδημίας. 

> www.costanavarino.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή