Νίσυρος, τόπος συνάντησης νέων καλλιτεχνών

Νίσυρος, τόπος συνάντησης νέων καλλιτεχνών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιμέλεια: Κυριακή Βασσάλου

Αν είστε από τους εικαστικούς που επιδιώκουν την απομόνωση και ένα ωραίο περιβάλλον για να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν, τι καλύτερο από ένα ηφαιστειογενές νησί στην άκρη του Αιγαίου; Φέτος στη Νίσυρο, σε μια μοναδική τοποθεσία, λειτουργεί το «Time Capsule Art Project».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών, σε σύλληψη Γρηγόρη Χατζηιωαννίδη και επιμέλεια Ελένης Κούκου, που διοργανώνεται στο «Sterna Nisyros Residences», ένα παραδοσιακό διώροφο σπίτι του 17ου αιώνα, το οποίο δεσπόζει στα απομεινάρια ενός μεσαιωνικού κάστρου στον Εμπορειό. Το νέο πρόγραμμα, που εγκαινιάστηκε με την έκθεση του Κώστα Μπασάνου, φιλοδοξεί να αποτελέσει πεδίο συνάντησης καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τη σκυτάλη παίρνει η Δανή Augusta Atla, η οποία θα παρουσιάσει το «I am Colour», μια εγκατάσταση από υφάσματα σε έντονα χρώματα (1-18 Αυγούστου), ενώ από τις  20 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου φιλοξενείται ο καταξιωμένος χορογράφος Δημήτρης Παπαϊωάννου. Το «Time Capsule Art Project» ολοκληρώνεται με την ομαδική έκθεση ντιζάιν «It’s all, oh so souvenir to me! Vol. 2» (7-22 Σεπτεμβρίου). Σ. Β.

> sterna.com.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή