Στέκι της γεύσης και της τέχνης στην Ανδρο

Στέκι της γεύσης και της τέχνης στην Ανδρο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επισκεφτήκαμε τον πολυχώρο «Θέμελος» στο Μπατσί.

Καθώς περπατάς σε ένα από τα γραφικά δρομάκια στο Μπατσί της Ανδρου, σε μαγνητίζουν ξαφνικά οι μυρωδάτοι βασιλικοί στα τραπεζάκια έξω από το «Θέμελο» και η θέα που έχεις στο Αιγαίο. «Θέμελος» σημαίνει θεμέλιος λίθος και εδώ οι ιδιοκτήτριές του αποφάσισαν -εγκαταλείποντας την Αθήνα- να βάλουν το πρώτο λιθαράκι για έναν σύγχρονο πολυμορφικό χώρο. Η παλιά διώροφη κρεμμυδαποθήκη, του 1913, αναπαλαιώθηκε και μόλις φέτος το χειμώνα συστέγασε την πατροπαράδοτη νησιώτικη φιλοξενία μαζί με πολιτιστικά δρώμενα, τα οποία αποτελούν ήδη σημείο αναφοράς στο νησί.

Εδώ ο πολιτισμός εκφράζεται πολύπλευρα. Δοκιμάζεις μερακλίδικες συνταγές με αγνά παραδοσιακά προϊόντα, γεύεσαι κρασιά από μικρούς παραγωγούς και σε περιποιούνται με σπιτική φροντίδα. Οι θεματικές μουσικές βραδιές -από ρεμπέτικα μέχρι τζαζ- καταλήγουν να ενώσουν όλα τα τραπέζια σε μια παρέα. Οσο για τον επάνω όροφο; Εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών εναλλάσσονται με δρώμενα για παιδιά, σεμινάρια ζαχαροπλαστικής, pilates και yoga. Τ/6986-852.494, www.facebook.com/Themelos.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή