Διαμονή σε… νιφάδα χιονιού

Διαμονή σε… νιφάδα χιονιού

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα φουτουριστικό πλωτό ξενοδοχείο στο Τρόμσο της Νορβηγίας.

Aπό Αύγουστο… χειμώνα μάς φέρνει η είδηση της κατασκευής ενός πλωτού ξενοδοχείου σε σχήμα χιονονιφάδας στα ανοικτά της νορβηγικής πόλης του Τρόμσο. Βασισμένο σε σχέδια του γραφείου Dutch Docklands, με επικεφαλής αρχιτέκτονα τον ειδικό στις πλωτές κατασκευές Ολλανδό Κoen Olthius, το φουτουριστικό κατασκεύασμα θα διαθέτει 86 δωμάτια και σουίτες που θα επιτρέπουν ανεμπόδιστη θέα στα φιορδ, το αρχιπέλαγος και το βόρειο Σέλας.

Εννοείται πως θα είναι προσβάσιμο μόνο από θαλάσσης, αλλά απολύτως σταθερό σε περίπτωση σφοδρών ανέμων, όπως διαβεβαιώνουν οι κατασκευαστές, λόγω της μεγάλης του επιφάνειας και της πρόσδεσής του με άγκυρες και συρματόσκοινα. Παρουσιάζεται δε από τους εμπνευστές του ως πρότυπο οικολογικής αρχιτεκτονικής, καθότι μπορεί στο απώτερο μέλλον να διαλυθεί και να απομακρυνθεί χωρίς να αφήσει το παραμικρό αποτύπωμα στο φυσικό περιβάλλον. Τα εγκαίνια προγραμματίζονται για το 2016.

> www.dutchdocklands.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή