Τα αγάλματα έχουν μιλιά

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

35 ιστορικές φιγούρες «ζωντανεύουν» στους δρόμους της Αγγλίας.

Περπατάς αμέριμνος στην οδό Baker Street του Λονδίνου και ξαφνικά ακούς τη φωνή του Σέρλοκ Χολμς που γελά με τις γκάφες του φίλου του δρα Γουάτσον. Επειτα προχωράς στο σταθμό μετρό Βικτόρια κι έτσι όπως κατευθύνεσαι προς την αποβάθρα ακούς τη φωνή της βασίλισσας Βικτόριας να σου λέει πόσο βαριέται όλη μέρα σε εκείνο το παγκάκι.

Οχι, δεν τρελάθηκες! Πρόκειται για ένα διαδραστικό καλλιτεχνικό πρότζεκτ που εμπνεύστηκαν Αγγλοι συγγραφείς, ηθοποιοί, ιστορικοί και κωμικοί προκειμένου να προσελκύσουν τουρίστες στην πόλη τους. Το άγαλμα του Πίτερ Παν αλλά και των πρωταγωνιστών της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς Downton Abbey αποκτούν φωνή και διηγούνται ιστορίες για να ψυχαγωγήσουν τους περαστικούς.

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακουμπήσεις το κινητό ή το τάμπλετ σου στην οθόνη που θα βρεις σε διάφορα σημεία (αξιοθέατα όπως μουσεία και γκαλερί στο Λονδίνο αλλά και το Μάντσεστερ) και να σκανάρεις τον ψηφιακό κωδικό που θα εμφανιστεί. Ξέχνα λοιπόν τα αγαλματάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα και πες δυο λόγια με τον Σαίξπηρ!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή