Όταν πέφτει ο ήλιος, η αδρεναλίνη ανεβαίνει

Όταν πέφτει ο ήλιος, η αδρεναλίνη ανεβαίνει

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δραστηριότητες για όσους αγαπούν τη νύχτα περισσότερο από τη μέρα.

Eίστε άνθρωπος της περιπέτειας αλλά και… της νύχτας;  Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, υπάρχουν ένα σωρό ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που ξεκινούν αμέσως μόλις δύσει ο ήλιος.

Σύμφωνα με μια καταγραφή του cnn.com, στη Χαβάη μπορείτε να παρατηρήσετε το βυθό με αναπνευστήρα ή να κάνετε κατάδυση ανάμεσα σε χιλιάδες manta rays, τα παράξενα αυτά θαλάσσια πλάσματα που ανήκουν στην οικογένεια των αετόψαρων. Τα νερά δεν είναι εντελώς σκοτεινά, ενώ οι εκπαιδευτές στους οποίους θα απευθυνθείτε θα φροντίσουν να σας προμηθεύσουν με προβολείς και άλλα μέσα υποβρύχιου φωτισμού (bigislanddivers.com).

Στο νησί Vieques του Πουέρτο Ρίκο, επίσης, μπορείτε να κάνετε καγιάκ στα πιο λαμπερά -όπως υποστηρίζουν οι ντόπιοι- νερά του κόσμου, καθώς εκεί παρουσιάζεται πολύ έντονα το φαινόμενο του βιοφωτισμού (bioluminescence). Τι είναι αυτό; Η δημιουργία φωτός σε διάφορα μήκη κύματος, το οποίο εκπέμπεται από ζώντες οργανισμούς σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον και, εν προκειμένω, προσδίδει στα νερά της περιοχής ένα δυνατό μπλε ελεκτρίκ και πράσινο φωτεινό χρώμα (abessnorkeling.com).

Στη Σιγκαπούρη, πάλι, μπορείτε να κάνετε νυχτερινό σαφάρι -με τρενάκι αλλά και με τα πόδια- σε ειδικό χώρο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο τεράστιο και πολύ γνωστό ζωολογικό πάρκο της χώρας, έκτασης 279.233 τετρ. χλμ., όπου ζουν περισσότερα από 2.500 νυκτόβια είδη (nightsafari.com.sg).

Στο Εθνικό Πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής οι νυχτερινοί ξεναγοί θα σας δώσουν την ευκαιρία να εντοπίσετε την κορυφαία πεντάδα της ζούγκλας: λιοντάρια, ελέφαντες, βουβάλια, λεοπαρδάλεις και ρινόκερους (safarirangers.com).

Στη δε Κόστα Ρίκα, με την πλούσια άγρια ζωή, υπάρχουν ερπετά, πουλιά και ζώα που ξυπνούν και ζωηρεύουν τη νύχτα. Εδώ, θα διασχίσετε το ποτάμι Pencas Blancas με σχεδία σε ένα πλωτό σαφάρι κάτω από το σεληνόφως, ακούγοντας τους ήχους της ζούγκλας και αναζητώντας τους πιθήκους που κρέμονται ουρλιάζοντας από τα κλαδιά των δέντρων.

Εναλλακτικά, μπορείτε να λάβετε μέρος στον οργανωμένο περίπατο στο Ecocentro Danaus, ένα ιδιωτικό φυσικό καταφύγιο όπου διαβιούν βατράχια, πουλιά και σλοθ (anywherecostarica.com). Αλλες νυχτερινές δραστηριότητες ανά τον κόσμο είναι η βραδινή ξενάγηση στην  Πέτρα της Ιορδανίας (www.visitpetra.jo) αλλά και η εξερεύνηση της πλέον διαβόητης αμερικανικής φυλακής. Η επίσκεψη στο νησί του Αλκατράζ, 1,5 μίλι μακριά από την ακτή του Σαν Φρανσίσκο, γίνεται το απόγευμα, η ξενάγηση ωστόσο στις φυλακές αρχίζει όταν πέσει η νύχτα και απευθύνεται στους τολμηρούς (alcatrazcruises.com).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή