Ποια είναι η φθηνότερη χώρα για να πετάξει κανείς;

Ποια είναι η φθηνότερη χώρα για να πετάξει κανείς;

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με έρευνα του ταξιδιωτικού site GoEuro.com, σε 51 χώρες του κόσμου η Ελλάδα καταλαμβάνει την 23η θέση.

Ούτε ακριβή ούτε φθηνή, δηλαδή! Πιο συγκεκριμένα, η Ινδία είναι η χώρα με τους φθηνότερους αεροπορικούς ναύλους στον κόσμο (7,88 ευρώ για κάθε 100 χλμ. πτήσης), ενώ η Φινλανδία κατέχει τη θέση της ακριβότερης χώρας, με 105,68 ευρώ μέση τιμή εισιτηρίου για την ίδια απόσταση. Η έρευνα, την οποία διεξήγαγε πρόσφατα η ταξιδιωτική ιστοσελίδα GoEuro.com, προχώρησε στη σύγκριση των μέσων ναύλων όχι μόνο για τα αεροπλάνα, αλλά και για τα τρένα και τα λεωφορεία σε 51 χώρες του κόσμου.

Σε ό,τι αφορά και τα τρία μέσα μετακίνησης, φθηνότερη χώρα για να ταξιδέψει κανείς αναδείχθηκε η Νότια Αφρική, με το μέσο αεροπορικό εισιτήριο να αγγίζει τα 8,85 ευρώ ανά 100 χλμ. και το τρένο να κοστίζει μόλις 1,43 ευρώ για την ίδια απόσταση. Ωστόσο η φθηνότερη χώρα για ένα ταξίδι με λεωφορείο είναι η Αίγυπτος με 1,43 ευρώ. Στα καθ’ ημάς, η μέση τιμή αεροπορικού εισιτήριου ανά 100 χλμ. είναι τα 20,18 ευρώ, ενώ το τρένο για την ίδια απόσταση μάς κοστίζει 8,73 ευρώ και το λεωφορείο 8,16 ευρώ.

Στη συνολική κατάταξη όμως η Ελλάδα κατέχει την 37η θέση, πλησιάζοντας περισσότερο προς τις ακριβότερες χώρες, με την Τσεχία στην 36η θέση, τη Βραζιλία στην 38η και το Ηνωμένο Βασίλειο στην 39η. Στην ίδια λίστα, η ακριβή στον… αέρα Φινλανδία βρίσκεται στην 43η θέση, ενώ ακριβότερη όλων είναι η Ελβετία στην 51η θέση. Εδώ όμως που τελειώνουν οι αριθμοί, αρχίζει η πραγματική συζήτηση.

Γιατί, εκτός από τις χαμηλές ή υψηλές τιμές εισιτηρίων, το θέμα που απασχολεί το επιβατικό κοινό είναι σε κάθε περίπτωση η συχνότητα των δρομολογίων και οι συνδέσεις, αλλά και οι προσφερόμενες υπηρεσίες,

τα μέτρα ασφαλείας κ.λπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή