O ιπποπόταμος του Τάμεση

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…το νέο αξιοθέατο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Με ένα εντυπωσιακό πλωτό έργο έκανε την εμφάνισή του στο Λονδίνο ο  δημιουργός της γνωστής ανά την υφήλιο κίτρινης πάπιας, ο Ολλανδός καλλιτέχνης Florentijn Hofman.

Ο ιπποπόταμος του Τάμεση (Hippopo Thames), όπως ονομάζεται το νέο γιγάντιο δημιούργημά του, αποτελεί το ολοκαίνουργιο αξιοθέατο της βρετανικής πρωτεύουσας, το οποίο και φιλο-τεχνήθηκε για το φεστιβάλ «Totally Thames», που γίνεται κάθε χρόνο και είναι αφιερωμένο στο ποτάμι – σήμα κατατεθέν της πόλης.

Γιατί ιπποπόταμος; Ο καλλιτέχνης υποστηρίζει πως, μελετώντας την ιστορία του Τάμεση, έφτασε σε μελέτες που αποκαλύπτουν ότι πριν από χιλιάδες χρόνια ζούσαν στα νερά του μεγάλα ζώα και, μεταξύ αυτών, ιπποπόταμοι. Συγχρόνως, θεώρησε καλή ιδέα να φτιάξει κάτι που όλοι θα θέλουν να δουν… Κάτι που θα ξεσηκώσει τον κόσμο, «να βγει από το σπίτι του και να σηκωθεί από τον υπολογιστή και την τηλεόρασή του, για να δει την πόλη του από μια άλλη σκοπιά». Η μελέτη της ιστορίας λοιπόν τον οδήγησε στην επιλογή του ιπποπόταμου.

Την εν λόγω φιγούρα που έφτιαξε, όμως, την εμπνεύστηκε από ένα βιβλίο που χάρισαν οι γονείς του στο παιδί του -από μια εικονογράφηση δηλαδή που έπεσε τυχαία στα χέρια του-, ενώ η μεγαλύτερη δυσκολία που συνάντησε ήταν οι υπολογισμοί που έπρεπε να κάνει ώστε να μπορεί το έργο του να πλέει… ανενόχλητο στο ποτάμι, περνώντας χωρίς ατυχήματα κάτω από όλες τις γέφυρες του Τάμεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή