Κοκτεϊλ στα ουράνια

6' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά φανταστικές ταράτσες ξενοδοχείων για ποτό ή φαγητό με θέα που κόβει την ανάσα.

Ενα δωμάτιο με θέα είναι πάντοτε ζητούμενο για τους ταξιδιώτες και ειδικά για όλους αυτούς που είναι σε θέση να πληρώσουν την πανοραμική εικόνα που θα απολαύσουν από τις βεράντες και τις μεγάλες τζαμαρίες των πολυτελών δωματίων τους – σε εκείνους τους ορόφους, δηλαδή, όπου συνήθως δύσκολα ανεβαίνει κανείς. Τα τελευταία χρόνια όμως η θέα δεν είναι προνόμιο για λίγους. Πλέον στα περισσότερα ξενοδοχεία των μεγάλων πόλεων του κόσμου, οι ταράτσες έχουν διαμορφωθεί σε μοδάτα μπαρ και εστιατόρια, ενώ απευθύνονται όχι μονάχα στους πελάτες τους, αλλά και σε… απλούς επισκέπτες που -καιρού επιτρέποντος- απολαμβάνουν εκεί πάνω ένα ποτό ή γεύμα σε φόντο που συγκλονίζει.

Four Seasons Hotel, Βομβάη

Το lounge του 34ου ορόφου ονομάζεται «Aer» και βλέπει τόσο στην Αραβική Θάλασσα όσο και στο πολύβουο εμπορικό κέντρο της πόλης των 20 εκατ. κατοίκων. Η θέα από εδώ πάνω είναι συγκλονιστική όλες τις ώρες της ημέρας, αξίζει ωστόσο να την απολαύσετε μεταξύ 5.30 και 8 το απόγευμα, οπότε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα συνοδεύεται με κοκτέιλ στη μισή τιμή από το happy hour menu. Για τους πελάτες του ξενοδοχείου, η πρόσβαση στο «Aer» είναι δωρεάν, ενώ για τους επισκέπτες που μένουν εκτός, τις Παρασκευές και τα Σάββατα υπάρχει είσοδος της τάξης των 30 ευρώ από τις 8 το απόγευμα και μετά. Απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθετε στο μπαρ είναι να είστε πάνω από 21 ετών και να έχετε smart casual εμφάνιση – οι άντρες δηλαδή να αποφύγετε τα σορτς και τις βερμούδες.

> 1/136, Dr. E. Moses Road, Βομβάη, Ινδία, +91 (22) 2481 8000, http://www.fourseasons.com/mumbai/dining/lounges/aer/

George’s Hotel Galata, Κωνσταντινούπολη

Μπορεί να βρίσκεται στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, η ατμόσφαιρά του όμως φέρνει κάτι από Δύση – ειδικά αν δοκιμάσετε τα κρουασάν του ή επισκεφτείτε το Champagne bar του. Ο ένας από τους συνιδιοκτήτες του άλλωστε, ο Alex Varlik, είναι μισός Γάλλος και μισός Τούρκος. Ενας συνδυασμός που φαίνεται σχεδόν παντού στο μοντέρνο ξενοδοχείο, το οποίο, σημειωτέον, στεγάζεται σε πολυκατοικία του 1860, που μεταμορφώθηκε στο πολυτελές George’s Hotel μόλις το 2011. Στην ταράτσα του θα βρείτε το εστιατόριο «Le Fumoir» με παριζιάνικες καταβολές – το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για τους μη διαμένοντες στο ξενοδοχείο. Λογικό. Η θέα από εδώ πάνω περιγράφεται ως καρτποσταλική. Το σέρβις είναι εξαιρετικό (φημίζονται άλλωστε οι Τούρκοι γι’ αυτό), ενώ αξίζει να έρθετε τόσο για φαγητό όσο και για κοκτέιλ από τους έμπειρους mixologists που θα βρείτε πίσω από την μπάρα.

> Serdar-i Ekrem Sok. No:24, Galata Beyoglu, Κωνσταντινούπολη, +90 212 244 2423, www.georges.com/en

Grant Hotel Central, Βαρκελώνη

Εχει αγαπηθεί για όλους τους λόγους που μπορεί να αρέσει ένα ξενοδοχείο. Για την κεντρική του τοποθεσία και την πολυτέλειά του, για το κομψό, χιπ ντεκόρ και, φυσικά, για την ταράτσα του με τη μεγάλη πισίνα και τον άνετο χώρο για να καθίσεις, να χαλαρώσεις και να χαζέψεις την καταλανική πρωτεύουσα από ψηλά. Η καλύτερη ώρα για να βρεθείτε εδώ -αν μένετε στο ξενοδοχείο- είναι κατά το ηλιοβασίλεμα, το οποίο και θα απολαύσετε με ένα καλοφτιαγμένο μοχίτο! Εκτός και αν προτιμάτε έναν καφέ ή κάτι ελαφρύ για να τσιμπήσετε. Η πισίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από τους πελάτες του ξενοδοχείου, όπως και το «Skybar», το διάστημα από τις 9.30 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ. Οι απλοί επισκέπτες μπορούν να «ανηφορίσουν» από τις 8.30 το βράδυ έως τις 12.30 τα μεσάνυχτα. Δεδομένου ότι η Βαρκελώνη, όπως και η Αθήνα, απολαμβάνει ένα μακρύ καλοκαίρι, η ταράτσα του ξενοδοχείου ανοίγει στα τέλη Μαρτίου και κλείνει την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

> Via Laietana, 30, Ciutat Vella, Βαρκελώνη, +34 93 295 7900, www.grandhotelcentral.com

Ink48 Kimpton Hotel, Νέα Υόρκη

Πανοραμική θέα στο Μανχάταν από τον εξωτερικό χώρο ή μέσα από τους γυάλινους τοίχους του μπαρ, κλασικά κοκτέιλ, καλά ενημερωμένη λίστα κρασιών, μικρά πιάτα με γεύσεις… εποχής και φιλικό σέρβις, τα χαρακτηριστικά του υπέροχου «The Press Lounge», που βρίσκεται στην κορυφή του νεοϋορκέζικου Ink48 Hotel. Ανοιξε το 2010 και πολύ σύντομα η φήμη του απογειώθηκε – ειδικά μετά το δημοσίευμα των New York Times ότι πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα μπαρ σε ταράτσα της πόλης, αλλά και των θετικών σχολίων και υψηλών βαθμολογιών που απέσπασε από το New York Magazine, το ABCNews.com και το Urbandaddy.com. Ανοιχτό Τετάρτη με Σάββατο 4 το απόγευμα με 2 το πρωί και Κυριακή με Τρίτη 4 το απόγευμα με 1 το πρωί. Οπως σε όλα τα μπαρ της Νέας Υόρκης, καλό είναι να έχετε ταυτότητα μαζί, ενώ απαγορεύεται η είσοδος σε όσους είναι κάτω από 21 ετών.

> 653 11th Avenue (West 48th Street), Νέα Υόρκη, +1 (212) 757 2224, thepresslounge.com, www.ink48.com

Rosewood San Miguel de Allende,  Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε

Το «Luna Rooftop Tapas Bar» είναι το εστιατόριο που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε αν ποτέ βρεθείτε στο Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, την πανέμορφη πολη του κεντρικού Μεξικού. Στο μενού του θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε χειροποίητα και νοστιμότατα τάπας, τα οποία θα συνοδεύσετε με τις καλύτερες μαργαρίτες της περιοχής και άλλα εύγευστα κοκτέιλ, ανάλογα με το γούστο σας. Αυτό που θα απογειώσει ωστόσο την εμπειρία στο εστιατόριο, που -σημειωτέον- βρίσκεται στον ψηλότερο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου Rosewood San Miguel de Allende, είναι η φανταστική θέα στο Σαν Μιγκέλ, όπου τα έντονα χρώματα των κτιρίων «φλερτάρουν» με το μπλε του ουρανού και τις σκιές που δημιουργεί το φως του ήλιου και τα σύννεφα. Θέα υπέροχη και πολυφωτογραφημένη μέρα και νύχτα, που προσφέρεται αφειδώς σε όλους τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, διαμένοντες και μη. Η κουζίνα λειτουργεί από τις 2 το μεσημέρι έως τις 11 το βράδυ, ενώ το μπαρ μένει ανοιχτό άλλη μία ώρα ακόμη, έως τα μεσάνυχτα.

> Nemesio Diez 11, Colonia Centro, Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, Μεξικό, +52 415 152 9700, http://www.rosewoodhotels.com/en/san-miguel-de-allende

Marina Bay Sands, Σιγκαπούρη

Απόλυτη πολυτέλεια και θέα που συναρπάζει είναι με δύο λόγια η περιγραφή του μοντέρνου πεντάστερου ξενοδοχείου Marina Bay Sands στη μακρινή Σιγκαπούρη. Εδώ θα έρθετε για την εμπειρία του «Sands SkyPark» με την τεράστια πισίνα, τη μεγαλύτερη του κόσμου σε αυτό το ύψος, σχεδιασμένη από τον γνωστό αρχιτέκτονα Moshe Safdie. Σε αυτή την πισίνα, βέβαια, έχουν πρόσβαση μόνο οι πελάτες του ξενοδοχείου. Οι υπόλοιποι θα ανεβείτε στον 57ο όροφο, για να επισκεφτείτε κάποιο από τα μπαρ και τα εστιατόρια (κράτηση απαραίτητη) και να απολαύσετε σοκολάτες και τυριά στο «The Cheese & Chocolate Bar» (37 ευρώ το άτομο στον μπουφέ), μοντέρνα ασιατική κουζίνα στο «KU DÉ TA», πιο παραδοσιακά πιάτα στο «Sky on 57» (38 ευρώ το γεύμα και 75 ευρώ το δείπνο) και σαλάτες, σάντουιτς και άλλα ελαφριά πιάτα στο «Infinity Alfresco Cafe».

> 10 Bayfront Avenue, Σιγκαπούρη, +65 6688 8888, www.marinabaysands.com

W Hong Kong, Χονγκ Κονγκ

Η ταράτσα του, κατά κόσμον «Wet® Deck», βρίσκεται στον 76ο όροφο του ξενοδοχείου W, βλέπει στο λιμάνι της κινεζικής μεγαλούπολης και διαθέτει -ως είθισται- εξωτερική πισίνα και μπαρ και εστιατόριο. Αν στη Σιγκαπούρη παραπάνω καμαρώνουν ότι έχουν τη μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου σε αυτό το ύψος, εδώ θα βρείτε την ψηλότερη, στην οποία θα δροσιστείτε είτε χαζεύοντας το Χονγκ Κονγκ κυριολεκτικά από τον ουρανό είτε την εικαστική… έκρηξη φαντασίας που απεικονίζεται στον τοίχο. Στο «Chill and grill» θα γευτείτε ψητές λιχουδιές, καθώς θα σας έχει ανοίξει η όρεξη μετά τις βουτιές, όπως και αλκοολούχα ποτά, αν είστε πάνω από 18. Το φαγητό σερβίρεται καθημερινά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, ανάλογα με τον καιρό.

> 1 Austin Road West, σταθμός Kowloon, Χονγκ Κονγκ, +852 3717 2222, www.w-hongkong.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή