Yπερθέαμα στον αέρα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσίασε η διεθνής αεροπορική επίδειξη «Athens Flying Week» με μέγα χορηγό την Aegean.

Θεαματικοί σχηματισμοί, πιλότοι και σμήνη με παγκόσμιες διακρίσεις και πολλές εκπλήξεις χαρακτήρισαν τη μεγαλύτερη βαλκανική γιορτή της αεροπορίας, που συγκέντρωσε πλήθος μικρών και μεγάλων επισκεπτών (50.000 μόνο τη… συννεφιασμένη Κυριακή του κλεισίματος, στην αεροπορική βάση Τατοΐου). Τι θα θυμόμαστε; Τον συμβολικό σχηματισμό ενός Airbus Α320 της Αegean με ένα DASH8 Q-400 της Olympic Air, για την πρώτη επέτειο της συνένωσης των δύο εταιρειών.

Την πρώτη στα ελληνικά χρονικά κοινή πτήση επιβατικού και μαχητικού αεροσκάφους, με το Airbus A320 της Aegean να «συναντά» στον αέρα την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εντυπωσιακές ρίψεις αλεξιπτωτιστών από στρατιωτικά ελικόπτερα «Απάτσι» και «Σινούκ». Και, φυσικά, την προσγείωση για πρώτη φορά στο αεροδρόμιο Τατοΐου ενός jet επιβατικού αεροσκάφους, αλλά και την εκπληκτική χαμηλή διέλευση ενός Airbus Α320 της Aegean. Η «Athens flying week» πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά και έχει καθιερωθεί ως μια διεθνούς επιπέδου διοργάνωση, ενώ είναι και μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή