Δεσμώτες του ιλίγγου

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πύργος του Αϊφελ απέκτησε γυάλινο δάπεδο.

Θα γίνει το γυάλινο δάπεδο παρατήρησης που απέκτησε την περασμένη εβδομάδα ο Πύργος του Αϊφελ ένας ακόμη λόγος για να ταξιδέψει κανείς στο Παρίσι; Μέχρι στιγμής, πάντως, είναι ο λόγος για τον οποίο τις τελευταίες μέρες τα πλήθη συρρέουν στον ελάχιστα δημοφιλή μέχρι πρότινος πρώτο όροφο και τον προτιμούν έναντι των υπολοίπων. Και φυσικά οι selfie… δίνουν και παίρνουν.

Προσφέροντας στον επισκέπτη την αίσθηση ότι υπερίπταται 57 μέτρα πάνω από τη γη, η πολυσυζητημένη κατασκευή αποτελεί μέρος του λίφτινγκ συνολικού κόστους 30 εκατομμυρίων ευρώ στο οποίο υποβλήθηκε το πρώτο επίπεδο του Πύργου, χωρίς να διακόψει ούτε για μία μέρα τη λειτουργία του. Ιδιαίτερο βάρος όμως δόθηκε -μέσα από σειρά παρεμβάσεων- και στο ενεργειακό αποτύπωμα του εμβληματικού αξιοθέατου της Πόλης του Φωτός.

Τις ανάγκες του Πύργου σε ζεστό νερό καλύπτουν πλέον ηλιακοί συλλέκτες, ενώ το νερό που χρησιμοποιείται στις τουαλέτες προέρχεται από δεξαμενή συλλογής ομβρίων υδάτων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή