18 ιδέες για Θεσσαλονίκη

12' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταξιδεύουμε στο Βορρά εν όψει του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου (και όχι μόνο) και συντάσσουμε έναν μίνι οδηγό με προτάσεις για φαγητό, γλυκό, ποτό και άλλες ενδιαφέρουσες βόλτες.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή θαρρείς ότι η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε ένα ανοιχτό, απέραντο πλατό για να υποδεχτεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Την αχλή που σκεπάζει την παραλία λίγο πριν πέσει ο ήλιος πίσω από τις προβλήτες του λιμανιού, αυτήν τη βαλκανική κινηματογραφική μελαγχολία, θα ζήσουν από κοντά οι χιλιάδες σινεφίλ επισκέπτες, οι οποίοι θα ανηφορίσουν στο Βορρά για τη φετινή διοργάνωση, που ξεκινά την προσεχή Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 9 Νοεμβρίου.

Οι ίδιοι επισκέπτες θα δουν παράλληλα και μια πόλη που φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο, έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα εσωστρέφειας. Και αυτό διότι στη θέση των ευκαιριακών καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, τα οποία είχαν ξεφυτρώσει σε μία νύχτα ως απότοκο της κρίσης, ανάβουν τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερες πινακίδες νέων χώρων, μικρότερων και ταυτόχρονα πιο ζεστών, καλαίσθητων και με ποιοτικές υπηρεσίες. Αυτοί οι νέοι χώροι δεν περιορίζονται στον καφέ και στο φαγητό, αλλά φιλοξενούν τακτικά εκθέσεις και προβολές, διοργανώνουν σεμινάρια χειροτεχνίας, συστήνουν έναν πιο εναλλακτικό τρόπο ζωής. Το πιο ενθαρρυντικό είναι ότι οι περισσότερες καινούργιες επιχειρήσεις στήνονται από νέους ανθρώπους με υψηλή αισθητική και υγιείς προσδοκίες.

Δίπλα σε αυτές ξεχωρίζουν καταστήματα που άνοιξαν μεν τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του κοινού. Επιλέξαμε και σας προτείνουμε γωνιές που θα κάνουν το ταξίδι σας ομορφότερο.

Καλές βόλτες!

1 | Κουμπί Coffee & Crafts

Το νέο καλαίσθητο κατάστημα στην Ολύμπου, στο ύψος του Εργατικού Κέντρου, λειτουργεί ως καφέ και παράλληλα ως εργαστήριο χειροποίητων κατασκευών. Οι δημιουργοί του παρατήρησαν ότι ο περισσότερος κόσμος τελευταία κατασκευάζει πράγματα με τα χέρια του, είτε για λόγους οικονομίας είτε αναζητώντας μια αγχολυτική διέξοδο. Φέρτε μαζί τα δικά σας υλικά ή επιλέξτε ένα από τα kits με υλικά κατασκευής (κλωστές, κορδέλες, κουμπιά, κομμάτια υφάσματος ή δέρματος), που διατίθενται σε τιμές από 0,50 έως 3 ευρώ, και κατασκευάστε στο εργαστήριο του καταστήματος το δικό σας δώρο ή προσωπικό αντικείμενο. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί πωλητήριο με έτοιμα crafts (κοσμήματα, τσαντάκια κ.ά.), ενώ τρεις φορές την εβδομάδα διοργανώνονται σεμινάρια επαγγελματιών χειροτεχνών και δημιουργών. Δοκιμάστε τις δεξιότητές σας απολαμβάνοντας καφέ, χειροποίητα γλυκά και μεζέδες με ρακή.

> Πελοποννήσου 2 (περιοχή Ολύμπου), Τ/2316-008.219, Δευτέρα-Σάββατο: 08.00-22.00, Κυριακή: 10.00-19.00

2 | Container Art Cafe

Ως νοητή συνέχεια της Αρχαίας Αγοράς και με άμεση θέα προς αυτήν, το «Container Art Cafe» λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα ως γκαλερί, στην οποία εξέθεταν τα έργα τους εικαστικοί και ζωγράφοι. Την ίδια φιλοσοφία διατήρησε και το σημερινό καφέ, όπου φιλοξενούνται τακτικά σημαντικές εκθέσεις. Είναι ένας σχετικά μικρός, πλην όμως ζεστός και υψηλού ντιζάιν χώρος, που, όπως δηλώνει το όνομά του, εμπεριέχει ιδέες και τις μεταφέρει. Απολαύστε μια ζεστή σοκολάτα το πρωί ή το ποτό σας το βράδυ, ακούγοντας κλασικές τζαζ και μπαρόκ συνθέσεις ή παραδοσιακή ισπανική μουσική του 16ου αιώνα! Μην αιφνιδιαστείτε αν δίπλα σας καθίσει μια παρέα σκηνοθετών ή φοιτητές Αρχιτεκτονικής που εκπονούν την επόμενη εργασία τους.

> Αγν. Στρατιώτη-Φιλίππου 37 (Αρχαία Αγορά), Τ/2310-222.630, καθημερινά: 10.00-02.00

3 | Γιασεμί

Με την ίδια λεπτότητα και αισθητική που κατασκεύαζε επί 30 χρόνια χειροποίητα κοσμήματα, κερδίζοντας πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο, η ιδιοκτήτρια του «Γιασεμιού» έστησε με την κινηματογραφίστρια κόρη της έναν όμορφο χώρο, προσφέροντας, εκτός από καφέδες και ποτά, σπιτικούς μεζέδες και γλυκίσματα. Η ατμόσφαιρα του καταστήματος στο στενάκι πίσω από το Κρατικό Θέατρο θυμίζει παραδοσιακό ελληνικό καφενείο ή και αιγαιοπελαγίτικο νησί. Τα πάντα εδώ μέσα είναι φτιαγμένα στο χέρι. Ζητήστε χορταστικούς μεζέδες με τσίπουρο και ρακή, δοκιμάστε σπιτικά λικέρ, γλυκά του κουταλιού ή κουλουράκια και μην αντισταθείτε σε μια χειροποίητη πορτοκαλόπιτα ή ένα κομμάτι λευκό κορμό.

> Τσόπελα 4, Τ/2315-316.300, καθημερινά: 11.00-02.00

4| Tabya

Στον πεζόδρομο της Μελενίκου, απέναντι από το κτίριο της Παλιάς Φιλοσοφικής του ΑΠΘ, υψώνεται μία από τις καλύτερα διατηρημένες μονοκατοικίες της πόλης, χτισμένη το 1912. Εδώ στεγάζεται η «Tabya», ένας προσεγμένος πολυχώρος. Στο ισόγειο λειτουργεί το καφέ-μπαρ και το δισκοπωλείο-βιβλιοθήκη, ενώ στον πρώτο όροφο ο χώρος εικαστικών εκθέσεων και προβολών. Οταν ο καιρός το επιτρέπει, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας στην αυλή της μονοκατοικίας -μέρος της οποίας είναι τμήμα του ανατολικού βυζαντινού τείχους- καθισμένοι στα φερ φορζέ έπιπλα και δίπλα στο ενεργό πηγάδι! Παραγωγοί της Μακεδονίας και της Κρήτης προμηθεύουν την «Tabya» με σπιτική ρακή, λαχανικά, γραβιέρα και παξιμάδια. Ζητήστε ένα κρύο πιάτο ή γλυκό μαζί με τον καφέ.

> Μελενίκου 14, Τ/2311-242.522, καθημερινά: 10.00-02.00

5 | Καντίνα Τροπικάνα

Το πιο δροσερό κοκτέιλ μπαρ της πόλης βρίσκεται στην επάνω πλευρά της Εγνατίας οδού, στη στοά της Αγοράς Κολόμβου. Η όμορφη ιστορία του καταστήματος ξεκινά από την ονομασία του: η στοά Κολόμβου δεν πήρε το όνομά της από τον διάσημο θαλασσοπόρο, αλλά από τον Ιταλό μάγειρα Τζουζέπε Κολόμπο, ο οποίος είχε ανοίξει εδώ την καντίνα του στις αρχές του 20ού αιώνα για να ταΐζει τους εργάτες που κατασκεύαζαν τη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι. Δικαιωματικά, το πρώτο στοιχείο της ονομασίας του μπαρ είναι «Καντίνα» και όσο για το δεύτερο, αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό όταν βρεθείς στο καταπράσινο αίθριο. Πιείτε ένα κοκτέιλ Distur Bing Chick με τζιν, αγγουράκι, elder flower σιρόπι, αλάτι και στυμμένο λάιμ (7 ευρώ τα κοκτέιλ, 6 ευρώ τα ποτά) και ακούστε μουσική από τους καλύτερους δισκοθέτες της πόλης.

> Εγνατία 31 (Στοά Αγοράς Κολόμβου), Τ/2310-539.727, καθημερινά από τις 10.30 το πρωί.

6 | Cazzarola

Η γλυκιά μυρωδιά του καλομαγειρεμένου σπιτικού φαγητού κυριαρχεί στο χώρο. Οι κατσαρόλες με τις καυτές σούπες και τα ταψιά με τα μαγειρευτά αχνίζουν πίσω από τις γυάλινες καθαρές προθήκες. Ενα από τα πιο όμορφα και «νόστιμα» καινούργια καταστήματα της πόλης άνοιξε στις αρχές του μήνα στην οδό Παύλου Μελά, πάνω από την Τσιμισκή. Ο 30χρονος ιδιοκτήτης του μαγειρείου «Cazzarola», ο Σάββας, λέει περιπαικτικά ότι δανείστηκε τις κατσαρόλες της γιαγιάς του με σκοπό να προσφέρει ποιοτικό και σε καλή τιμή σπιτικό φαγητό. Δοκιμάστε σούπες με όσπρια από 3 ευρώ και μαγειρευτά από 4 ευρώ. Σας προτείνουμε να επιλέξετε με 7 ευρώ την προσφορά του μπουφέ, απολαμβάνοντας κυρίως γεύμα, σαλάτα εποχής, γλυκό και φρούτο. Ολα τα πιάτα προσφέρονται και σε πακέτο.

> Παύλου Μελά 15, Τ/2310-242.999, καθημερινά: 12.00-20.00

7 | Μάγειρες

Δεν είναι μόνο ότι εδώ μαγειρεύονται καθημερινά 14 σπιτικά φαγητά με τα πιο αγνά υλικά από Ελληνες παραγωγούς ούτε ότι θα βρείτε έναν καθαρό και όμορφο στην απλότητά του χώρο για να γευματίσετε. Το μυστικό των «Μαγείρων» πίσω από το εμπορικό κέντρο «Πλατεία» είναι το πλατύ χαμόγελο του ιδιοκτήτη του, Θάνου Βενιέρη, αλλά και το κοινωνικό προφίλ του καταστήματος. Μερίδες φαγητού προσφέρονται σε συσσίτια της Εκκλησίας και σε απόρους, ενώ στο μαγειρείο προσλαμβάνονται άτομα από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως ανύπαντρες μητέρες ή μακροχρόνια άνεργοι. Δοκιμάστε με 7 ευρώ την προσφορά του κυρίως πιάτου (παστίτσιο, μουσακάς, γιουβέτσι κ.ά.) με σαλάτα εποχής, αναψυκτικό και γλυκό. Αναζητήστε τις ελληνικές γεύσεις στο κατάστημα ή παραγγείλετε σε πακέτο.

> Βασ. Ηρακλείου 42, Τ/2310-272,379, καθημερινά: 12.00-20.00

8 | Μασσαλία

Τι σχέση μπορεί να έχει η Μασσαλία με τη Θεσσαλονίκη; Οι ιδιοκτήτες του εκλεκτού ομώνυμου εστιατορίου κατάγονται από τη Νέα Φώκαια της Χαλκιδικής, οι δε αρχαίοι πρόγονοί τους Φωκαείς από τα μικρασιατικά παράλια είχαν αποικίσει κατά την αρχαιότητα τη σημερινή Γαλλία, ιδρύοντας την πόλη της Μασσαλίας. Μεγάλη ιστορία! Το όνομα του γνωστού γαλλικού λιμανιού δόθηκε στο πρώτο εστιατόριο που άνοιξε η ομάδα στη Χαλκιδική, ενώ από την παράδοση δεν θα μπορούσε να ξεφύγει το νέο «δίδυμο» κατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Η «Μασσαλία» είναι ένα σικάτο εστιατόριο με περιζήτητη κουζίνα. Ο σεφ προτείνει καπνιστό βακαλάο με τσιμένι και ωμό κολοκύθι (6,50 ευρώ), καραμελωμένη πανσέτα με πουρέ μελιτζάνας και μους φέτας (7 ευρώ) και αχνιστά μύδια με κέλυφος (7 ευρώ).

> Μανουσογιαννάκη 6, Τ/2314-003.714, καθημερινά: 13.00-24.00

9 | Mer C

Σχεδόν απέναντι από την πύλη της πρώτης προβλήτας του λιμανιού θα βρείτε το εστιατόριο Mer C, ένα χώρο υψηλού ντιζάιν που λειτουργεί ως εστιατόριο και μπαρ όλο το 24ωρο. Μπαίνοντας στο κατάστημα, το βλέμμα πέφτει στο επιβλητικό μπαρ με τον ροζ φωτισμό, που προσδίδει urban χαρακτήρα στο χώρο. Εδώ θα δοκιμάσετε μερικές από τις πιο δυνατές γεύσεις της πόλης. Προτείνουμε ρολάκια μελιτζάνας με τυρί φέτα, χαλούμι, σταφίδες και αποξηραμένα φρούτα (4 ευρώ) και για κυρίως πιάτο κοτόπουλο μπούτι Ballotine γεμιστό με μανιτάρια, μπέικον και γραβιέρα (6 ευρώ). Μετά τη 1 τη νύχτα δοκιμάστε ένα μπέργκερ με μοτσαρέλα, chorizo, jalapeno και μαγιονέζα κόκκινης πιπεριάς (7 ευρώ) ή μια κοτόσουπα (5 ευρώ).

> Κουντουριώτου 15, Τ/2316-008.121, καθημερινά όλο το 24ωρο

10 | Duck

Ισως το πιο πολυσυζητημένο νέο εστιατόριο και το μοναδικό αυτού του οδηγού που βρίσκεται μακριά από το κέντρο της πόλης. Για να φτάσετε έως τα Πατριαρχικά της Πυλαίας, θα πρέπει να πάρετε το δρόμο προς Χαλκιδική και να στρίψετε δεξιά στο ύψος του εργοστασίου της Φίλκεραμ-Τζόνσον. Το ιντριγκαδόρικο στοιχείο του «Duck Private Cheffing» είναι ότι θυμίζει απολύτως εσωτερικό κατοικίας, με λιγοστά τραπέζια ακριβώς δίπλα στην κουζίνα. Τα πιάτα της ημέρας μαγειρεύονται μπροστά στα μάτια σας, ενώ το μενού διαμορφώνεται ανάλογα με τα φρέσκα υλικά που προμηθεύονται καθημερινά οι μάγειρες. Τον περιορισμένο αριθμό πελατών (έως 40 άτομα) συνθέτει ένα ετερόκλητο πλήθος επιχειρηματιών, μάνατζερ γραφείων της ευρύτερης περιοχής και περίεργων μπον βιβέρ που φτάνουν έως εδώ. Θα πληρώσετε 20 – 30 ευρώ το άτομο με κρασί.

> Χάλκης 3, Πατριαρχικά Πυλαίας, Τ/2315-519.333, ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά, Τρίτη-Σάββατο 13.00-23.00, Κυριακή 13.00-18.00, χρειάζεται οπωσδήποτε κράτηση

11 | Be

Στο ισόγειο ενός από τα ομορφότερα διατηρητέα της πόλης, του ξενοδοχείου «Excelsior», άνοιξε τις πόρτες του το νέο εστιατόριο «Be». Ο χώρος συνδυάζει το βιομηχανικό look με το casual, παραπέμποντας στο αμερικανικό στυλ ενός diner. Ο σεφ έχει σχεδιάσει το μενού με βάση αγαπημένα street foods. Δοκιμάστε fish & chips (7,50 ευρώ), ένα λαχταριστό burger (8 ευρώ) ή την πάστα με τυριά Mac & cheese (7,50 ευρώ). Τα βράδια μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει από έναν πλήρως ενημερωμένο κατάλογο με 30 και πλέον κοκτέιλ, σχεδιασμένο από τους έμπειρους bartenders. Το σέρβις είναι φιλικό και θα απολαύσετε κλασικές τζαζ και indie μουσικές επιλογές.

> Κομνηνών 10 και Μητροπόλεως 23, Τ/2310-021.010, καθημερινά: 10.00-02.00

12 | Roots

Από την Ερμού αν στρίψετε στη λιθόστρωτη οδό Μπαλάνου, θα βρεθείτε στην καρδιά της Αγοράς Αθωνος. Στον αριθμό 4 του δρόμου, σε μια γειτονιά βγαλμένη θαρρείς από υπαίθριο σκηνικό της Φίνος Φιλμ, βρίσκεται το Roots. Πρόκειται για τον πρώτο vegetarian και vegan χώρο που λειτουργεί στην πόλη. Αν αγαπάτε την εναλλακτική διατροφή, τότε στο Roots… θα βγάλετε ρίζες. Ζητήστε ριζότο λαχανικών (6 ευρώ), τριλογία μανιταριών (6 ευρώ) και σπιτική σαλάτα από φακές (4 ευρώ). Και μαζί άφθονο ικαριώτικο κρασί και σπιτικούς μεζέδες με τσίπουρο. Οταν πέσει η νύχτα, εδώ θα ακούσετε καλή μουσική, απολαμβάνοντας δροσερά κοκτέιλ.

> Μπαλάνου 4-6, Τ/2310-268.063, ωράριο λειτουργίας: 10.00-03.00

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

13 | Φωλιά

Αν έχεις φτάσει να ταΐζεις τους Θεσσαλονικείς κοντά μισό αιώνα τώρα, τότε σίγουρα δεν χρειάζεται να αποδείξεις και πολλά πράγματα. Το παραδοσιακό εστιατόριο «Φωλιά» λειτουργεί από το 1967 πάνω από την οδό Κασσάνδρου, στο ύψος της Αγίας Σοφίας, και παραμένει διαχρονικό στέκι για όσους θέλουν να γευτούν νόστιμη ελληνική κουζίνα. «Υπάρχουν πελάτες που έτρωγαν εδώ όταν ήταν φοιτητές και ήρθαν ξανά με τα παιδιά τους, τα οποία σπουδάζουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Μπαίνουν μέσα και συγκινούνται», μας είπε ο Δημήτρης, σημερινός ιδιοκτήτης. Σας προτείνουμε πόρτο μπέλο γεμιστά με σάλτσα καρυδιού και γραβιέρα Τήνου (5,50 ευρώ) και μοσχαράκι με καραμελωμένα αχλάδια σε κάρι (10 ευρώ).

> Αριστομένους 4, Τ/2310-960.383, καθημερινά: 13.00-23.00, Σάββατο και Κυριακή καλό είναι να κάνετε κράτηση

ΑΛΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ

14 | Salumeria

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε σε μια πολύβουη σκεπαστή αγορά της Πόλης, με τη μυρωδιά των αλλαντικών και των αλίπαστων να γλυκαίνει το χώρο. Ολου του κόσμου η νοστιμιά κρύβεται σε αυτό το μικρό γωνιακό παντοπωλείο, το οποίο διαθέτει θαυμαστή ποικιλία από καπνιστά και αλίπαστα δικής του παραγωγής, τυροκομικά είδη από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τσίπουρο και κρασί, παραδοσιακά γλυκά και φρεσκοκομμένο καφέ Κομοτηνής, χωριάτικα λουκάνικα, ελαιόλαδο και τόσα ακόμη. Η «Salumeria» λειτουργεί και ως ουζερί, προσφέροντας εκλεκτούς μεζέδες στα λιγοστά τραπεζάκια που στήνονται κάτω από τα πλούσια αγαθά της ή έξω στο πλακόστρωτο της Αγοράς Αθωνος.

> Μπαλάνου 5, Αγορά Αθωνος, Τ/2310-228.585, ωράριο καθημερινά από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ

15 | Πάστα Diva

Ο χώρος είναι μίνιμαλ και σπιτικά νοικοκυρεμένος. Εκτός από αγνά υλικά και μεράκι, δεν χρειάζονται και πολλά περισσότερα για να φτιάξεις τα πιο λαχταριστά γλυκά της πόλης. Στην «Πάστα Diva» οι αδερφές Ειρήνη και Εύα Μαυροματίδου προσφέρουν απλές, καθαρές γεύσεις, όπως ακριβώς τις έφτιαχνε η γιαγιά μας. Τα βελτιωτικά και τα συντηρητικά είναι άγνωστες λέξεις για τις ζαχαροπλάστισσες, που λένε για τα γλυκά τους ότι «δεν επαναλαμβάνονται επακριβώς, μια και είναι χειροποίητα καλλιτεχνήματα». Στο κατάστημα θα βρείτε και σπιτικές πίτες φτιαγμένες με ελαιόλαδο και φέτα, αλλά και παιδικά μυθιστορήματα και βιβλία ζαχαροπλαστικής, που υπογράφει η Εύα. Μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε μια τάρτα από μους μαστίχας Χίου (3,30 ευρώ).       

> Αγίας Θεοδώρας 5, Τ/2310-223.363, Δευτέρα-Παρασκευή: 08.30-21.30, Σάββατο 09.00-17.00

16 | Join the Juice

Από την περασμένη άνοιξη η Θεσσαλονίκη απέκτησε το κατάστημα που έλειπε όσο λίγα. Στο «Join the Juice» θα βρείτε φρέσκους χυμούς και smoothies. Ξεκινήστε τη μέρα σας επιλέγοντας φυσικές γεύσεις, είτε στο κατάστημα με την πρασιά στο βάθος είτε παραγγέλνοντας στο σπίτι και το γραφείο. Σας προτείνουμε τις γεύσεις Σούπερμαν (μήλο, φράουλα, ακτινίδιο), Δον Κορλεόνε (μήλο, ανανάς, ginger, δυόσμος) και Κλεοπάτρα (μήλο, ανανάς, passion fruit), ενώ μετά από ξενύχτι προτιμήστε το χυμό D.tox (μήλο, ακτινίδιο, αβοκάντο, ginger) ή τον Roma (ντομάτα, σέλερι, ginger). Οι χυμοί κοστίζουν 2,40 στα 300 ml και 2,80 ευρώ στα 400 ml.

> Παλαιών Πατρών Γερμανού 10, Τ/2310-265.754, καθημερινά: 07.30-22.00

17 | Locked

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο ντετέκτιβ John Monroe δολοφονήθηκε και το γραφείο του φυλάσσεται. Εξερεύνησε το χώρο, συλλέγοντας στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Χρησιμοποιήστε το εγκληματολογικό εργαστήριο της σειράς «CSI» και βρείτε το αντίδοτο για την αντιμετώπιση ενός ιού που απειλεί την ανθρωπότητα. Για κάθε υπόθεση έχετε 60 λεπτά. Το «Locked» είναι το πρώτο «ζωντανό παιχνίδι απόδρασης» στη Θεσσαλονίκη, φερμένο από το Λονδίνο. Κάντε τη δική σας ομάδα, 3 έως 5 ατόμων, και συνεργαστείτε. Το κόστος αλλάζει ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων (9 ευρώ/άτομο αν είστε 5 άτομα, 10 ευρώ/άτομο αν είστε 4 άτομα, 12 ευρώ/άτομο αν είστε 3 άτομα).

> Αγίας Σοφίας 21, Τ/2310-232.577, www.locked.gr, Δευτέρα-Τρίτη κλειστά, Τετάρτη-Παρασκευή 15.00-23.00, Σάββατο-Κυριακή 11.00-23.00, χρειάζεται οπωσδήποτε κράτηση – κάντε τη διαδικτυακά

18 | Νοικιάστε ποδήλατο

Τι πιο ωραίο από μια ποδηλατάδα στην παραλία της Θεσσαλονίκης! Με αστυνομική ταυτότητα επισκεφτείτε ένα από τα σημεία εγγραφής της «Thessbike», εταιρείας που διαχειρίζεται το κοινόχρηστο δίκτυο ποδηλάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Προμηθευτείτε την ηλεκτρονική κάρτα και «φορτίστε» τη με το ποσό που θα χρειαστεί. Αν είστε επισκέπτης, θα πληρώσετε 3 ευρώ για την έκδοση της κάρτας και επιπλέον 1 ευρώ για κάθε ώρα ενοικίασης. Οταν ολοκληρωθεί η βόλτα σας, επιστρέψτε το ποδήλατο σε οποιονδήποτε σταθμό ενοικίασης, αφαιρώντας ηλεκτρονικά από την κάρτα το ποσό που αντιστοιχεί στο χρόνο μίσθωσης.

> 25ης Μαρτίου και Μαρία Κάλλας (υπαίθριο πάρκινγκ Μεγάρου Μουσικής), Τ/6978-008.141, www.thessbike.gr

Μετάβαση

Στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να μεταβείτε με κάθε μέσο. Από την Αθήνα και μετ’ επιστροφής οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: Mε το αυτοκίνητο θα χρειαστείτε περίπου 120 ευρώ για βενζίνη και κάτι λιγότερο από 60 ευρώ για τα διόδια. Με το αεροπλάνο, εφόσον έχετε κάνει κράτηση τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα, μπορείτε να πετάξετε από 61 ευρώ/άτομο με την Aegean. Με το τρένο η μετάβαση μετ’ επιστροφής στοιχίζει από 40,20 ευρώ (καλύτερες τιμές θα βρείτε στη σελίδα ηλεκτρονικών κρατήσεων ose.gr). Αντίστοιχα, με το ΚΤΕΛ Αττικής (από το Πεδίον του Aρεως) η διπλή μετάβαση θα σας κοστίσει 59 ευρώ/άτομο.

Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo:

www.booking.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή