Βρετάνη: Σαν να ζεις την εποχή του βασιλιά Αρθούρου

Βρετάνη: Σαν να ζεις την εποχή του βασιλιά Αρθούρου

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το χωριό του Paimpont στη Βρετάνη βρίσκεται στην καρδιά του δάσους των θρύλων, της Broceliande… Μια μόνο φορά να την επισκεφτείς και θα σου μείνει αξέχαστη αυτή η δασώδης περιοχή που κρύβει λίμνες, λιβάδια, μονοπάτια, μέχρι και μνημεία που οι λάτρεις των ιστοριών του βασιλιά Αρθούρου προσκυνούν. Το Πεμπόν έχει οικοδομηθεί κοντά σε μια παλιά εκκλησία του 13ου αιώνα και η επίσκεψή του καθώς και της γύρω περιοχής δίνει την ευκαιρία της απόλαυσης της φύσης. Οι πολλοί τουρίστες που κατακλύζουν τα δάση του Πεμπόν δεν ενοχλούν, υπάρχει χώρος για όλους όπως και πολλές κρυφές γωνιές για να γυρίσεις πίσω στον χρόνο ή να χορέψεις σε ένα σκιερό ξέφωτο στην καρδιά του δάσους.

Το «Λιβάδι δίχως επιστροφή» («Val sans Retour») είναι το λιβάδι όπου οι θρύλοι λένε ότι η νεράιδα Μοργκάνα κρατούσε αιχμάλωτους τους άπιστους ιππότες. Μόνο ο Λάνσελοτ κατάφερε να λύσει την κατάρα. Ο «τάφος του Μέρλιν» («Le Tombeau de Merlin») βρίσκεται λίγα βήματα από την «Πηγή της Νιότης» («Fontaine de Jouvence») και λέγεται ότι μέχρι σήμερα φιλοξενεί το πνεύμα του μεγάλου μάγου. Μια άλλη θαυματουργή πηγή είναι η Fontaine de Barenton στην οποία συναντήθηκε ο Μέρλιν με τη Βιβιάνα. Εκεί πραγματοποιήθηκαν πολλά κατορθώματα των ιπποτών της στρογγυλής τράπεζας. Η φύση στο μεγαλείο της δημιουργεί το πιο όμορφο περιβάλλον για τον κόσμο των παραμυθιών. Οι κυρίαρχες μορφές των δέντρων που δεσπόζουν στο δάσος είναι τα έλατα και οι βελανιδιές. Η υγρή ζώνη της περιοχής ιδιαίτερα κοντά στη λίμνη ευνοεί την ευαίσθητη βλάστηση. Βρίσκουμε είδη προστατευμένα, μεγάλα μπλε λουλούδια γεντιανής, λευκά νούφαρα και ίριδες. Θαλασσοπούλια έρχονται από τα βόρεια της Ευρώπης για να περάσουν τον χειμώνα στο Πεμπόν. Στις όχθες της λίμνης του πολλών ειδών λιβελλούλες δίνουν το στίγμα της μαγείας της Μπροσελιάντ.

Μία από τις πιο όμορφες διαδρομές που θα αρέσει σε οικογένειες, ζευγάρια και μοναχικούς επισκέπτες της Βρετάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή