Tα φώτα άναψαν (και έσβησαν) στα Γιάννενα

Tα φώτα άναψαν (και έσβησαν) στα Γιάννενα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…που φέτος φιλοξένησαν το πρώτο Luminous Ioannina Light Festival.

Από τις 29 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014 διήρκεσε το πρώτο Luminous Ioannina Light Festival, το οποίο μεταμόρφωσε τους πλέον χαρακτηριστικούς χώρους της πρωτεύουσας της Ηπείρου με τη βοήθεια του φωτός. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ιωαννιτών και το Multi-art Projects, καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό αξιοποίησαν τις νέες τεχνολογίες, δημιουργώντας έργα και παρεμβάσεις που ανέδειξαν τα μνημεία, τις περιοχές φυσικού κάλλους αλλά και το ιστορικό εμπορικό  κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το κοινό είχε τη δυνατότητα να ακολουθήσει μια ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή που ξεκινούσε από την κεντρική πλατεία Πύρρου και κατέληγε στη γραφική περιοχή της λίμνης Παμβώτιδας και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Μαβίλη, με ένα πρόγραμμα που περιλάμβανε ευφάνταστες καλλιτεχνικές χρήσεις του φωτός.

Video mappings σε προσόψεις ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος έκαναν τα κτίρια να αλλάζουν σχήματα, χρώματα, να γκρεμίζονται και να χτίζονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μνημεία φωταγωγήθηκαν με πολύχρωμους φωτισμούς και εγκαταστάσεις φωτός ανέδειξαν πολλούς υπαίθριους χώρους.

Χαρακτηριστικό ήταν επίσης το λαμπερό και πλέον ιδιαίτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο που φιλοτεχνήθηκε από τον Γιώργο Κεβρεκίδη και σήμανε την έναρξη της εορταστικής περιόδου περίπου στα μέσα του Δεκεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή