Φέτος θα ταξιδεύουμε με το κινητό στο χέρι!

Φέτος θα ταξιδεύουμε με το κινητό στο χέρι!

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2014 ήταν η χρονιά που ολοένα και περισσότεροι ταξιδιώτες χρησιμοποίησαν τα «έξυπνα» κινητά τους για να αποθηκεύσουν την κάρτα επιβίβασής τους στο αεροπλάνο, να περιηγηθούν μεγάλες πόλεις-προορισμούς με εφαρμογές όπως το citymapper (που περιέχει αναλυτικούς χάρτες και πληροφορίες για διαδρομές με τα πόδια ή με ποδήλατο, ταξί, μετρό και λεωφορείο), αλλά και για να κλείσουν αεροπορικά εισιτήρια, δωμάτια ξενοδοχείων και διαμερίσματα.

Τα smartphones  έγιναν το απόλυτο ταξιδιωτικό εργαλείο του χρόνου που αποχαιρετήσαμε, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο στις περισσότερες μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις του πλανήτη, οι οποίες σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς αναμένεται να επενδύσουν ακόμη περισσότερα κεφάλαια σε τεχνογνωσία και στη δημιουργία όλο και πιο χρήσιμων (και άρα «απαραίτητων») εφαρμογών με ταξιδιωτικό περιεχόμενο για εμπορική χρήση.

Στην ίδια κατεύθυνση, η Apple φαίνεται πως θα αναπτύξει (επιτέλους) την εφαρμογή iTravel, ενώ μέχρι στιγμής λειτουργεί μονάχα το Passbook, στο οποίο αποθηκεύονται κάρτες επιβίβασης και ηλεκτρονικά κουπόνια ή  εισιτήρια κινηματογράφου, συναυλιών κ.λπ. Και ασφαλώς, ουκ ολίγες είναι άλλες μικρές και μεγάλες εταιρείες λογισμικού που έχουν δημιουργήσει και αναβαθμίζουν συνεχώς εφαρμογές για κινητά ή ιδιαίτερα δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το Uber ή το Mozio που διευκολύνουν τις μετακινήσεις και έχουν κάνει… θραύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή