Τουρίστες εκδιώχθηκαν από την Ανγκορ Βατ

Τουρίστες εκδιώχθηκαν από την Ανγκορ Βατ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…επειδή φωτογραφήθηκαν γυμνοί.

Πρόκειται για το σημαντικότερο αξιοθέατο της Καμπότζης, σύμβολο της χώρας και συνάμα σπουδαίο ιερό τόπο τόσο του ινδουισμού όσο και του βουδισμού.

Την περασμένη εβδομάδα, όμως, ο λόγος που το έφερε στην επικαιρότητα δεν είχε να κάνει με τη σπουδαιότητα του μνημείου, αλλά με την ασέβεια που επέδειξαν δύο Αμερικανίδες τουρίστριες, αδερφές, η Lindsey Kate Adams και η Leslie Jan Adams, επειδή φωτογραφήθηκαν ημίγυμνες στο ναό Preah Khan του συμπλέγματος.

Οι δύο κοπέλες εκδιώχθηκαν από το χώρο, ενώ κατηγορήθηκαν για διακίνηση πορνογραφικού υλικού εκθέτοντας γυμνά μέρη του σώματός τους. Τους επιβλήθηκε δε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή, πρόστιμο ενός εκατομμυρίου Riel (ήτοι 250 δολαρίων) και απαγόρευση εισόδου στη χώρα για τέσσερα χρόνια.

«Η Ανγκορ Βατ είναι ιερός τόπος για όλους του Καμποτζιανούς, αλλά και για όλους τους βουδιστές του κόσμου», είπε στο CNN ο Kerya Chau Sun, εκπροσωπώντας την Αρχή Προστασίας και Διαχείρισης της Ανγκορ και της περιφέρειας του Σιέμ Ριπ.

Οι δύο Αμερικανίδες, όμως, δεν ήταν οι μοναδικές που… έβγαλαν τα ρούχα τους τελευταία. Τρεις Γάλλοι τουρίστες είχαν εκδιωχθεί νωρίτερα για τον ίδιο λόγο από άλλο ναό του συμπλέγματος, ενώ κυκλοφόρησαν και στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες γυμνόστηθων χορευτριών πάνω στα ίδια μνημεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή