Η ατυχία του να ζεις δίπλα σε μπαρ-ερείπιο

Η ατυχία του να ζεις δίπλα σε μπαρ-ερείπιο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γκρίνια για την πιο δημοφιλή νυχτερινή πιάτσα της Βουδαπέστης.

Πάνε 12 χρόνια από τότε που ο Αμπελ Ζέντοβιτς νοίκιασε ένα ακατοίκητο μισοερειπωμένο σπίτι σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά της Βουδαπέστης και μετέτρεψε όπως-όπως την αυλή του σε καλοκαιρινό μπαρ, ανυποψίαστος ότι εγκαινίαζε μια νέα τάση στη νυχτερινή ζωή της πόλης.

Τα μπαρ-ερείπια, όπως το Szimpla, που πλέον είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και έχει αναβαθμιστεί διακοσμητικά με στοιχεία όπως το κέλυφος ενός σαράβαλου της σοβιετικής εποχής, υπολογίζεται ότι προσελκύουν ετησίως τουλάχιστον δύο από τα τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες της Βουδαπέστης στην Kazinczy Street, ενώ ταυτόχρονα δίνουν στην ουγγρική πρωτεύουσα επιπλέον «πόντους» στην κατάταξη του Euromonitor με τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην ανατολική Ευρώπη.

Oπως συνήθως συμβαίνει με τις πιάτσες διασκέδασης, βέβαια, κάποιες «παιδικές» ασθένειες (συμπεριφορά θαμώνων, σκουπιδαριό, παραβίαση ωραρίου λειτουργίας, ηχορύπανση) δεν έχουν ξεπεραστεί. Οι περίοικοι διαμαρτύρονται, ενώ οι ιδιοκτήτες των μαγαζιών υποστηρίζουν ότι τα οικονομικά οφέλη υπερισχύουν των παρενεργειών της λειτουργίας τους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή