Και όμως, υπάρχει ένα αεροδρόμιο όπου δεν χάνονται αποσκευές

Και όμως, υπάρχει ένα αεροδρόμιο όπου δεν χάνονται αποσκευές

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν πολλές φορές που μπορεί να αισθανθείτε χαμένοι στη… μετάφραση ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία, αυτό όμως που δεν πρόκειται να χάσετε ποτέ -στα αεροδρόμια τουλάχιστον της μακρινής χώρας- είναι η βαλίτσα σας. Ειδικά αν προσγειωθείτε στον διεθνή αερολιμένα Kansai της Οσάκα, στον οποίο ουδέποτε από το 1994 που πρωτολειτούργησε έχει χαθεί αποσκευή επιβάτη.

H Skytrax, κορυφαία εταιρεία συμβούλων αεροπορικών εταιρειών και αεροδρομίων, έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα δέκα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου στη διαχείριση αποσκευών, την οποία δημιούργησε για χάρη των World Airport Awards 2015, ερευνώντας 550 αεροδρόμια σε 112 διαφορετικές χώρες, μέσα από τις κριτικές 13 εκατομμυρίων χρηστών.

Εκτός από το διεθνές αεροδρόμιο Kansai, που βρίσκεται στην 1η θέση έχοντας σπάσει όλα τα ρεκόρ, αφού δεν έχει καμία απώλεια αποσκευής και επιπλέον οι επιβάτες του δηλώνουν ευχαριστημένοι γιατί παραλαμβάνουν τις βαλίτσες τους μόνο λίγα λεπτά μετά την προσγείωση, τα περισσότερα ιαπωνικά αεροδρόμια παρουσιάζουν πολύ καλές επιδόσεις, με το διεθνές αεροδρόμιο του Τόκιο να καταλαμβάνει την 6η θέση και τον αερολιμένα της Ναρίτα τη 10η.

Στις υπόλοιπες θέσεις βρίσκουμε το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ στη 2η και το Changi της Σιγκαπούρης στην 3η, το Taoyuan (Ταϊβάν) και το Incheon (Ν. Κορέα) στην 4η και την 5η, ενώ η ευρωπαϊκή παρουσία περιορίζεται μόνο στα αεροδρόμια της Κοπεγχάγης, του Μονάχου και της Ζυρίχης (7η, 8η και 9η θέση).

Το βραβείο για την καλύτερη διαχείριση αποσκευών διαμορφώνεται από ένα σωρό διαφορετικά κριτήρια, όπως το πώς τοποθετούν οι υπάλληλοι του εκάστοτε αεροδρομίου τις αποσκευές πάνω στους ιμάντες (αν, για παράδειγμα, τις βάζουν με τις χειρολαβές προς τα έξω ώστε να είναι πιο εύκολο για τους επιβάτες να τις πιάσουν), αλλά πολύ περισσότερο για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα στην παράδοση των αποσκευών, τις υπηρεσίες υποστήριξης ή τις πληροφορίες στην αίθουσα παραλαβής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή