Γιερεβάν: Μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου ξεκλειδώνει τα μυστικά της

Γιερεβάν: Μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου ξεκλειδώνει τα μυστικά της

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είστε λάτρεις των αρχαίων πολιτισμών; Σας μαγεύουν οι πόλεις, που κουβαλούν ιστορία χαμένη στα βάθη των αιώνων; Τότε ψάχνετε για τη Γιερεβάν. που  απέχει τρεις ώρες από την Αθήνα. Η Aegean βάζει στον τουριστικό χάρτη του Έλληνα έναν μαγικό προορισμό, φέροντας έναν από τους πιο αρχαίους πολιτισμούς του κόσμου σε απόσταση αναπνοής, 3 ώρες πτήση, από την Αθήνα.

Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Αρμενίας, το Ερεβάν ή Γιερεβάν, πήρε το όνομά της, σύμφωνα με την αρμενική παράδοση, από τον Νώε. Έχοντας προσαράξει την κιβωτό πάνω στο όρος Αραράτ και αφού υποχώρησαν τα νερά του Κατακλυσμού, ο Νώε φαίνεται πως αναφώνησε "Yerevants!", που στα αρμενικά σημαίνει «εμφανίστηκε».

Έτσι εμφανίζεται και σήμερα στα μάτια του ταξιδιώτη το Γιερεβάν: χτισμένο στις όχθες του ποταμού Χραζντάν, στα βορειοανατολικά της κοιλάδας του Αραράτ, με ιστορία που ξεκινά τον 8ο αιώνα πΧ. Μια πόλη ζωντανή, πολύβουη, με ξεχωριστές γεύσεις και μυρωδιές, με επιβλητικά κτίρια, φαρδιές λεωφόρους, μεγάλες πλατείες και  καταπράσινους κήπους. Μια πόλη που δίνει την αίσθηση ενός ανοιχτού μουσείου, με αρχαιοπρεπείς ναούς, δεκάδες μουσεία, γκαλερί, θέατρα και βιβλιοθήκες, βοτανικούς και ζωολογικούς κήπους, διάσπαρτη από ευρήματα, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.

Η αρμενική πρωτεύουσα δεν προσφέρει αξιοθέατα μόνο για τους λάτρεις των αρχαίων πολιτισμών, καθώς αποτελεί πλέον μια σύγχρονη πόλη, που ξεκλειδώνει τα μυστικά της στον απαιτητικό ταξιδιώτη. Ένα από τα κέντρα του αρμενικού πολιτισμού, έδρα του Πολιτειακού Πανεπιστημίου, της Αρμενικής Ακαδημίας Επιστημών, ενός ιστορικού μουσείου, μιας όπερας, ενός εθνικού ωδείου και αρκετών τεχνικών ιδρυμάτων.

Μια πόλη που θέλεις να την περπατήσεις, να ακουμπήσεις την ιστορία της και να χαλαρώσεις με τα σύγχρονα θέλγητρά της. Από τα must τουριστικά αξιοθέατα είναι το μεγαλοπρεπές κτίριο της Όπερας και τα ερείπια του φρουρίου. Επισκεφθείτε οπωσδήποτε την πλατεία Δημοκρατίας και την Ακαδημία Επιστημών, κάντε μια στάση στην Εθνική Πινακοθήκη και τον Καθεδρικό Ναό του Ετσμιατζίν, μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Και για όσους νομίζουν ότι το Ερεβάν είναι μια πόλη που μαγεύει μόνο με τα αρχαία της, η νυχτερινή ζωή στο Γιερεβάν με τις pubs, τα νυχτερινά κλαμπ και εστιατόρια δίνει τον αέρα μιας κοσμοπολίτικης πόλης, που αναπνέει μεν αρχαίο αέρα, αλλά δροσίζεται από την αύρα μιας απόλυτα σύγχρονης πόλης.

Και όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα του «βουνού των Θεών», του όρους Αραράτ, μια από τις απρόσιτες περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο, με τους αιώνιους παγετώνες στην κορυφή, που είναι ορατό από όλα τα σημεία της πόλης.

Οι κάτοικοι του Γιερεβάν φημίζονται για τη φιλοξενία τους. Αφεθείτε να την απολαύσετε με τα φτερά της Aegean, με πτήσεις 2 φορές την εβδομάδα από τις 19 Απριλίου! Μάθε περισσότερα και κλείσε το εισιτήριό σου εδώ: http://el.aegeanair.com/hrisimes-plirofories/proorismoi/neoi-proorismoi/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή