Διαγωνισμός για καινοτόμους ιδέες από το Αεροδρόμιο της Αθήνας

Διαγωνισμός για καινοτόμους ιδέες από το Αεροδρόμιο της Αθήνας

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την ενθάρρυνση της ψηφιακής καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας στο χώρο των αερομεταφορών και του τουρισμού, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συνεργάστηκε με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν ξεκινά διαγωνισμό με τίτλο: «The Digital Gate: Airport Innovation Challenge – Transforming the Airport Environment».

Τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι; Να προτείνουν καινοτόμους υπηρεσίες, εφαρμογές και νέες ψηφιακές επιχειρηματικές δραστηριότητες με δυνατότητα εφαρμογής στο χώρο του αεροδρομίου. Με τη φιλοδοξία να εξελιχθεί σε ετήσιο θεσμό, ο διαγωνισμός θέτει στη δημιουργική ευχέρεια των υποψηφίων μια σειρά από «προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η ευρύτερη αεροδρομιακή κοινότητα, όπως: Διευκόλυνση και βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας για επιβάτες, εργαζομένους, επισκέπτες, επιχειρήσεις κ.ά. / Εξατομίκευση υπηρεσιών και συστήματα συστάσεων. / Δυναμική επιλογή των κατάλληλων μέσων επικοινωνίας. / Αποτελεσματική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. / Προσαρμογή των υπηρεσιών στην τοποθεσία του επιβάτη στο αεροδρόμιο.

Οι ομάδες που θα προκριθούν στην τελική φάση του διαγωνισμού θα βοηθηθούν από οργανωτικής και τεχνικής πλευράς στην υλοποίηση των προτάσεών τους, στο πλαίσιο του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την παροχή κατάλληλων τεχνολογικών εργαλείων από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής που υποστηρίζουν το πρόγραμμα. Παράλληλα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών θα επιλέξει ποιες από αυτές τις ιδέες – προτάσεις θα αξιοποιηθούν και σε πραγματικό περιβάλλον.

> Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο υποβολής, «συχνές ερωτήσεις» για το διαγωνισμό, τις εταιρείες πληροφορικής που τον υποστηρίζουν, καθώς και τους φορείς που έχουν θέσει το πρόγραμμα υπό την αιγίδα τους, στο http://thedigitalgate.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή