Πέντε χρόνια Navarino Environmental Observatory

Πέντε χρόνια Navarino Environmental Observatory

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απολογιστική παρουσίαση του πενταετούς έργου του ερευνητικού περιβαλλοντικού παρατηρητηρίου Navarino Environmental Observatory (ΝΕΟ) και η ανανέωση της συμφωνίας για τα επόμενα 5 έτη μεταξύ των τριών εταίρων, του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και της εταιρείας ΤΕΜΕΣ Α.Ε., αποτέλεσαν τον πυρήνα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Ακαδημία Αθηνών.

Τo ΝΕΟ, το οποίο λειτουργεί από το 2010 στην Costa Navarino στη Μεσσηνία, αποτελεί πρότυπο διεθνούς συνεργασίας μεταξύ ακαδημαϊκών φορέων και ιδιωτικού τομέα, εστιάζοντας στην έρευνα και την εκπαίδευση για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στην περιοχή της Μεσογείου.

Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες από όλο τον κόσμο διεξάγουν πρωτοποριακή έρευνα, αναπτύσσουν νέα επιστημονικά εργαλεία και μεθόδους ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία και ιδέες, ενώ παράλληλα εκπαιδεύουν την επόμενη γενιά νέων επιστημόνων.

Οι αριθμοί εντυπωσιάζουν: περισσότερες από 37 δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, 7 διδακτορικές διατριβές σε εξέλιξη, 8 διεθνή εργαστήρια, 22 σειρές μαθημάτων σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, 6 συνεργαζόμενοι φορείς από Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική, περισσότεροι από 220 επισκέπτες ετησίως και περισσότεροι από 2.500 μαθητές στο NavarinoNaturaHall.

> www.navarinoneo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή