Σιγκαπούρη: Ταξίδι στην «πόλη των λιονταριών»

Σιγκαπούρη: Ταξίδι στην «πόλη των λιονταριών»

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακαλύπτουμε την πόλη-θαύμα της μακρινής ασιατικής χώρας, με αφορμή τις απευθείας πτήσεις που έχει δρομολογήσει και για τη φετινή θερινή σεζόν η Singapore Airlines από την Αθήνα.

Το 2015 η Σιγκαπούρη γιορτάζει. Συμπληρώνει μισό αιώνα ανεξαρτησίας και απολαμβάνει την πολυπολιτισμικότητά της (κατοικείται κυρίως από Κινέζους, Μαλαισιανούς, Ινδούς – και όχι μόνο), σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή ανάπτυξη που παρουσιάζει σε όλους τους τομείς της οικονομίας και του εμπορίου. Η εικόνα της θυμίζει δυτική μητρόπολη και η ζωή στα μόλις 704 τετραγωνικά χιλιόμετρα, όπου εκτείνεται αυτή η σύγχρονη πόλη-κράτος των 60 και πλέον νησιών, θεωρείται από τις συναρπαστικότερες στον πλανήτη.

Το σχήμα του κυρίως νησιού της Σιγκαπούρης θυμίζει διαμάντι, έχοντας μήκος 42 χλμ. από την Ανατολή προς τη Δύση και 23 χλμ. από τον Βορρά προς τον Νότο. Στη βόρεια κορυφή του συνορεύει με τη Μαλαισία, με την οποία συνδέεται με δύο γέφυρες, ενώ το κέντρο της πόλης βρίσκεται νότια, γύρω από τις εκβολές του ομώνυμου ποταμού. Εδώ, βρίσκεται το οικονομικό κέντρο της Σιγκαπούρης με τους πανύψηλους ουρανοξύστες, το εμβληματικό Raffles Hotel σε κτίριο του 19ου αιώνα, τα συνεδριακά κέντρα της Marina Square, αλλά και ο καταπράσινος λόφος Fort Canning με τους ωραίους κήπους και τις πολλές… μουσικές στις συναυλίες και στα κοντσέρτα που φιλοξενεί.

Απίθανη η Marina Bay και must η περιήγηση στο Supertree Grove, ελληνιστί το «Αλσος των Υπερδέντρων». Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα δώδεκα γιγάντιων τεχνητών δέντρων, που τις νύχτες φωτίζονται με ιδιαίτερο τρόπο σχηματίζοντας έναν φουτουριστικό κήπο. Εδώ θα απολαύσετε την πιο πραγματική εικόνα της σύγχρονης Σιγκαπούρης, τη φύση και την πρόοδό της: την οργιώδη βλάστηση του πάρκου, δηλαδή, όπως μπλέκεται με τα ατσάλινα υπερδέντρα και περιτρυγυρίζεται από τους τεράστιους ουρανοξύστες.

Αληθινό αξιοθέατο όμως είναι και το αεροδρόμιο Changi, που βρίσκεται ανατολικά και συνδέεται πολύ εύκολα με το κέντρο της Σιγκαπούρης με μετρό και λεωφορείο. Θεωρείται από τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου και… προορισμός, καθώς διαθέτει -μεταξύ άλλων- εξωτερική πισίνα, σπα, γυμναστήριο και κινηματογραφικές αίθουσες!

Αυτή είναι και η έδρα της κορυφαίας αεροπορικής εταιρείας Singapore Airlines, ιδιαίτερα αγαπητής στο ελληνικό κοινό, που «πετάει» μαζί της όχι μόνο στην ωραία Σιγκαπούρη, αλλά και στους υπόλοιπους δημοφιλείς προορισμούς της νοτιοανατολικής Ασίας και πολύ περισσότερο στη μακρινή Αυστραλία.

Και φέτος το καλοκαίρι, λοιπόν, η πολυβραβευμένη Singapore Airlines προσφέρει απευθείας πτήσεις από την Αθήνα στη Σιγκαπούρη κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από τις 7 Ιουνίου έως τις 10 Οκτωβρίου, ενώ θα προστεθεί και τρίτη ημέρα, το Σάββατο, από 14 Ιουνίου μέχρι 15 Αυγούστου.

> Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: Asian Aviation / Singapore Airlines (αντιπρόσωπος για την Ελλάδα), Τ/210-99.42.567, www.asianaviation.co

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή